Comerţul cu autovehicule şi motociclete, în scădere cu 3,8%, în primele două luni. Serviciile au crescut cu 9%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în primele două luni ale anului, faţă de perioada similară din 2013, atât ca serie brută, cu 3,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,9%, în timp ce volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută, cu 9,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,1%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - mar, 08 apr. 2014, 08:09
Comerţul cu autovehicule şi motociclete, în scădere cu 3,8%, în primele două luni. Serviciile au crescut cu 9%

În luna februarie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţa de luna precedentă atât ca serie brută, cu 9,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 3,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, atât ca serie brută, cu 2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,5%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, atât ca serie brută, cu 10,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,3%.

Comparativ cu primele două luni din 2013, în aceeaşi perioadă din 2014 volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 3,8%, din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (4,4%), activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (3,5%) şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor (3%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (5%).

Şi volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 3,9%.

În schimb, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2014, a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,6% mai mare comparativ cu perioada similară din 2013, aceasta fiind provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+43,4%), activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+12,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+10,4%) şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+7,1%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 1,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele două luni ale anului, a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,1% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.

În februarie 2014, comparativ cu ianuarie 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 9,3%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (14,9%), comerţul cu autovehicule (13,1%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (9,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (5,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna februarie 2014, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 3,5%, pe fondul reducerilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (cu 16%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (cu 6,5%) şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (cu 2,9%). Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (10,9%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (0,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014 a înregistrat o scădere cu 0,1%.

În februarie 2014, comparativ cu februarie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o diminuare cu 2%, din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (cu 2,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (cu 1,6%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (cu 1,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (cu 1,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014, a înregistrat pe total o scădere cu 2,5% faţă de luna februarie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2014, a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,1% mai mare comparativ cu februarie 2013, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+32,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,9%), hoteluri şi restaurante (+13,9%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+11,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (0,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014 a crescut cu 8,3% comparativ cu luna februarie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...