Comerţul cu autovehicule şi motociclete, în scădere cu 3,8%, în primele două luni. Serviciile au crescut cu 9%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în primele două luni ale anului, faţă de perioada similară din 2013, atât ca serie brută, cu 3,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,9%, în timp ce volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută, cu 9,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,1%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - mar, 08 apr. 2014, 08:09
Comerţul cu autovehicule şi motociclete, în scădere cu 3,8%, în primele două luni. Serviciile au crescut cu 9%

În luna februarie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţa de luna precedentă atât ca serie brută, cu 9,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 3,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, atât ca serie brută, cu 2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,5%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, atât ca serie brută, cu 10,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,3%.

Comparativ cu primele două luni din 2013, în aceeaşi perioadă din 2014 volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 3,8%, din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (4,4%), activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (3,5%) şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor (3%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (5%).

Şi volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 3,9%.

În schimb, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2014, a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,6% mai mare comparativ cu perioada similară din 2013, aceasta fiind provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+43,4%), activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+12,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+10,4%) şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+7,1%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 1,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele două luni ale anului, a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,1% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.

În februarie 2014, comparativ cu ianuarie 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 9,3%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (14,9%), comerţul cu autovehicule (13,1%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (9,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (5,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna februarie 2014, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 3,5%, pe fondul reducerilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (cu 16%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (cu 6,5%) şi activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (cu 2,9%). Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (10,9%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (0,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014 a înregistrat o scădere cu 0,1%.

În februarie 2014, comparativ cu februarie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o diminuare cu 2%, din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (cu 2,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (cu 1,6%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (cu 1,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (cu 1,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014, a înregistrat pe total o scădere cu 2,5% faţă de luna februarie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna februarie 2014, a înregistrat o cifră de afaceri cu 10,1% mai mare comparativ cu februarie 2013, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+32,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,9%), hoteluri şi restaurante (+13,9%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+11,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (0,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014 a crescut cu 8,3% comparativ cu luna februarie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Scade numărul de infectări cu SARS-CoV-2. 4.684 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, cu 1.026 mai puține față de ziua precedentă
Scade numărul de infectări cu SARS-CoV-2. 4.684 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore, cu 1.026 mai puține ...
Un număr de 4.684 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 1.026 mai puţine faţă de ziua anterioară, a anunţat, sâmbătă, Ministerul......
Hidroelectrica scoate la închiriere locuințe
Hidroelectrica scoate la închiriere locuințe
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al țării, a lansat un anunț de închiriere a unor locuințe ...
Evoluție modestă a lucrărilor pentru construirea centurii de sud a Timișoarei, în ciuda avertizărilor transmise de Grindeanu privind rezilierea contractului
Evoluție modestă a lucrărilor pentru construirea centurii de sud a Timișoarei, în ciuda avertizărilor transmise de ...
Constructorul de pe şantierul centurii ocolitoare de sud a municipiului Timişoara, Tirrena Scavi, continuă lucrările ...
IGPF: Aproape 346.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore
IGPF: Aproape 346.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore
Aproximativ 345.900 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 83.440 mijloace de transport, au efectuat ...