Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, creştere de 17%, în S1

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în semestrul I 2016, faţă de semestrul I 2015 atât ca serie brută cu 16,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,6%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - joi, 11 aug. 2016, 09:38

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de semestrul I 2015 atât ca serie brută cu 12,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost mai mare cu 16,9%, în S I 2016 comparativ cu S1 2015, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente – întreţinerea şi repararea motocicletelor (+37,8%), comerţul cu autovehicule (+27,6%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+15,4%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în S1 2016, cu 15,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în semestrul I 2016 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,7% mai mare comparativ cu semestrul I 2015, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+33,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+21,0%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+11%) şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,1%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 0,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în semestrul I 2016 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,6% mai mare comparativ cu S1 2015.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în iunie 2016, comparativ cu iunie 2015 a crescut cu 21,2%, datorată rezultatelor din comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente – întreţinerea şi repararea motocicletelor (+39,4%), comerţul cu autovehicule (+35,1%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+16,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2016 a înregistrat pe total o creştere cu 19,1% faţă de luna iunie 2015.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2016 a înregistrat o cifră de afaceri
cu 10,8% mai mare comparativ cu iunie 2015, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+48,2%), hoteluri şi restaurante (+17,8%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+6,8%) şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+4,3%).

Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 2,2%.

În iunie 2016 comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 10%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în iunie 2016, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, s-a mărit cu 7,8%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+13,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,3%) şi la activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+2,0%).

Scăderi s-au înregistrat la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,5%).

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la vot sâmbătă, "nu va putea să schimbe nimic" în ceea ce priveşte......
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...