1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Comerţul en gros a crescut în septembrie cu 5,5%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în luna septembrie cu 5,5%, serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), scrie News.ro.

14 noi, 2017 | News.ro

În luna august, comerţul en gros a crescut cu 10,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm crescut faţă de luna iulie, când a înregistrat un avans de 7,6%, scrie News.ro.

În septembrie, cele mai mari creşteri s-au înregistrat ca urmare a creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (+25,9%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+9,6%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+6,5%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+5,8%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-16,8%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-9,4%).

În septembrie, faţă de luna anterioară, comerţul en gros a scăzut cu 2,6%, pe serie brută, şi cu 1,6% în cifre ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi variaţiile sezoniere.

În primele nouă luni, comerţul en gros a înregistrat o creştere cu 7%, serie brută, datorită creşterii comerţului cu ridicata nespecializat (+14,4%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+14,1%) şi a comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,3%).

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete.

Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

În 2016, comerţul en gros a înregistrat un avans de 7,7% faţă de anul precedent, după o creştere de 4,1% în 2015.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO