Cometex, parte a grupului Altex, investeşte 125 mil. lei atrași de la trei companii din grup în trei parcuri de retail și 10 magazine

Altex România, liderul pieței electroIT la nivel local, își majorează capital cu peste 125 milioane lei pentru a susține proiectele Cometex, dezvoltator de parcuri de retail ce face parte din același grup. În planul de dezvoltare pentru anul acesta, compania a prevăzut trei parcuri de retail Cometex, Retail Park Dej, Retail Park Râmnicu Valcea, centrul comercial Aurora Giurgiu, și 10 noi magazine proprii Altex.
Alina Stanciu - mar, 11 apr. 2023, 12:07
Cometex, parte a grupului Altex, investeşte 125 mil. lei atrași de la trei companii din grup în trei parcuri de retail și 10 magazine

Retailerul Altex România, alături de alte companii din grupul Altex controlat de antreprenorul Dan Ostahie, anunță susținerea proiectelor dezvoltatorului de parcuri de retail  Cometex, printr-o majorare de capital. Aportul total adus de Altex România (11,05%), Altex Service Center (7,61%) și Despec Internațional  (4,51%) depăsește 125 milioane lei, iar retailerul devine parte din acționariatul Cometex, potrivit unui comunicat al companiei.

Capitalul social Cometex s-a majorat cu suma de 7,3 milioane de lei, de la capitalul social actual în valoare de 24,5 milioane de lei la capitalul social după majorare în valoare de 31,9 milioane de lei, prin emiterea de părți sociale noi în favoarea noilor asociați, cu plata unei prime de emisiune de 118,4 milioane de lei, astfel investiția totală este de 125,8 milioane lei.

Scopul acestei decizii este menținerea profitabilității, ceea ce înseamnă inclusiv reducerea costurilor cu energia prin prin instalarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru mașini electrice.

În planul de dezvoltare pentru anul acesta, compania a prevăzut 3 parcuri de retail Cometex, Retail Park Dej, Retail Park Râmnicu Valcea, centrul comercial Aurora Giurgiu, și 10 noi magazine proprii Altex.

 “Investiția făcută pornește de la angajamentul companiei de a menține “cel mai mic preț din România” – promisiune pe care o putem susține pe termen lung prin efortul continuu de reducere a costurilor operaționale- alături de obligația socială față de România, aceea de a rămâne profitabili și a susține bugetul de stat prin impozitul pe profit! Magazinele dezvoltate în parcuri de retail ne permit utilizarea panourilor fotovoltaice, care contribuie la eficientizarea activității prin economisirea de energie. De aceea, continuăm strategia de transformare a magazinelor și centrelor logistice în clădiri verzi.” declară Dan Ostahie, CEO Altex România.

Ceilalți acționari ai Cometex rămân Altex Holding – 37,39% și Real Estate – 39,43%.

 Altex va deschide magazine și mai mari, de 3.000 de mp

Investiția de capital social are la bază strategia pe termen lung a companiei Altex de a optimiza costurile de operare și de a dezvolta noi formate de magazine cu o suprafață comercială extinsă, de la 1.000 – 1.500 mp, cât sunt în prezent, către suprafețe de 2.500 – 3.000 mp. De asemenea, reprezentații Altex subliniază că toate magazinele nou construite, prin partenerul Cometex, vor fi uniformizate, vor avea același standard și vor avea incluse, încă din faza de proiect, sisteme de panouri fotovoltaice, becuri led, display-uri digitale și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Rețeaua de magazine Altex și Media Galaxy cuprinde peste 125 de magazine iar viitoarele locații vizează orașe în care Altex și Media Galaxy nu este încă prezent.

Compania Cometex, parte a grupului Altex, are ca obiect de activitate dezvoltarea, operarea și administrarea de proiecte de retail pe întreg teritoriul României, zonele comerciale urbane cu potential de creștere și sustenabilitate.

În prezent, portofoliul Cometex cuprinde:

  • 8 parcuri de retail în Giurgiu, Slatina, Satu Mare, Deva, Huși, Brașov, Turnu Măgurele și Dej.
  • 20 unități de tip ”stand alone” Altex și Media Galaxy în Orhideea București, IrisTitan București, Arad, Bistrița, Brăila, Craiova, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Timișoara, Lugoj, Chiajna, Reșița, Baia Mare, Mediaș, Turda, Câmpina și Caransebeș.

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară.

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...