1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Comisarul UE pentru Comerţ este acuzat de evaziune fiscală

Comisarul european pentru Comerţ, belgianul Karel De Gucht, este acuzat că a evitat plata impozitelor pentru un câştig de 1,2 milioane de euro, în cadrul unei investigaţii referitoare la stilul său de viaţă, potrivit publicaţiei economice belgiene De Tijd, citată de AFP.

12 iun, 2012 | Mediafax

De Gucht, fost şef al diplomaţiei belgiene în perioada 2004-2009, şi soţia sa sunt anchetaţi de mai mulţi ani de Inspecţia Specială pentru Impozite (ISI), din cadrul Ministerului Finanţelor, al cărei rol este combaterea fraudelor fiscale grave şi organizate.

Comisarul a încercat, fără succes, să împiedice în justiţie accesul ISI la conturile sale bancare.

Fiscul, care cercetează condiţiile în care familia De Gucht a cumpărat o a doua reşedinţă în Toscana (centrul Italiei), a descoperit o tranzacţie de vânzare a unor acţiuni ale companiei belgiene de asigurări Vista asigurătorului britanic Hill & Smith.

Potrivit publicaţiei Tijd, fiscul a trimis o scrisoare lui De Gucht în care îi reproşează că a eludat fiscul omiţând să declare un profit de 1,2 milioane de euro realizat prin vânzarea acţiunilor Vista, în 2005.

Avocatul comisarului a calificat scandalos termenul de fraudă folosit de ISI. În opinia sa, profitul respectiv a fost obţinut în 2001, în momentul intrării Hill & Smith în acţionariatul Vista, fiind la acea dată scutit de impozite.

Faptul că fiscul a situat câştigul în 2005 este doar pentru a evita prescrierea, care este de şapte ani în Belgia, în acest domeniu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO