Comisia Europeană a aprobat preluarea operaţiunilor din CEE ale Aegon de către grupul austriac VIG

Comisia Europeană a anunţat vineri că a aprobat preluarea operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est (CEE), inclusiv de pe piaţa din România, ale grupului olandez de asigurări Aegon NV de către grupul austriac Vienna Insurance, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
AGERPRES - vin, 13 aug. 2021, 13:55
Comisia Europeană a aprobat preluarea operaţiunilor din CEE ale Aegon de către grupul austriac VIG

Tranzacţia vizează companiile AEGON Hungary Holding B.V., AEGON Hungary Holding II B.V., AEGON Poland/Romania Holding B.V. şi AEGON Turkey Holding B.V.

La finele anului trecut, Aegon a anunţat vânzarea operaţiunilor sale din Europa Centrală şi de Est (CEE) grupului austriac Vienna Insurance, pentru 830 milioane de euro (993 milioane de dolari). Tranzacţia prin care Aegon vinde produsele de asigurări, de pensii şi afacerile din domeniul gestionării de active deţinute de Aegon în România, Ungaria, Polonia şi Turcia ar urma să se finalizeze în semestrul doi din 2021.

Potrivit Executivului comunitar, această tranzacţie va produce mai multe suprapuneri orizontale între activităţile celor două companii în sectoarele asigurărilor de viaţă şi non-viaţă din Ungaria şi Polonia precum şi în sectorul asigurărilor de viaţă din România.

Cu toate acestea, Comisia Europeană a ajuns la concluzia că această tranzacţie nu ridică motive de îngrijorare în ceea ce priveşte competiţia, pe toate pieţele vizate, deoarece: cotele de piaţă ale părţilor sunt limitate sau moderate şi există mai mulţi jucători importanţi care sunt activi şi vor continua să fie activi, astfel încât vor fi în poziţia de a contracara orice posibile încercări de majorare a preţurile de către entitatea rezultată în urma fuziunii.

Pe piaţa românească, grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, Omniasig şi Asirom. În primul trimestru al acestui an, companiile de asigurări deţinute în România de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) au înregistrat un volum total de prime brute subscrise de 146,2 milioane de euro, în creştere cu 16,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, grupul a obţinut pe piaţa românească un profit înainte de impozitare de 4,6 milioane de euro, dublu faţă de cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 2,1 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...