1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Comisia Europeană a constatat că ajutorul de stat oferit Transgaz pentru gazoductul Iaşi-Ungheni respectă legislaţia

Comisia Europeană a analizat ajutorul de stat acordat de România companiei Transgaz pentru realizarea conductei de gaze dintre Iaşi şi Ungheni şi a constatat că a fost respectată legislaţia din domeniu, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

05 oct, 2016 | Agerpres

'Comisia Europeană a finalizat procesul de monitorizare a măsurilor de sprijin acordate pentru realizarea conductei de interconectare a sistemelor naţionale de transport gaze ale României şi Republicii Moldova, Iaşi-Ungheni, şi a constatat că ajutorul de stat a îndeplinit condiţiile Regulamentului General de Exceptări pe Categorii de Ajutoare', a spus Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, odată cu modificarea legislaţiei din domeniul ajutorului de stat, începând cu 1 iulie 2014, Comisia Europeană îşi concentrează activitatea pe cazurile importante şi pe evaluarea facilităţilor după ce au fost acordate de statele membre, pentru a verifica modul în care respectă regulile în domeniu. Anterior acestei date, forul european analiza măsurile de sprijin înainte de a fi puse în practică.

În 2015, Transgaz a primit un ajutor de stat de 81 milioane de lei pentru realizarea conductei Iaşi-Ungheni, proiect finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Moldova.

Un alt ajutor de stat monitorizat de Comisia Europeană, care, de asemenea, a îndeplinit criteriile analizate, a fost schema acordată de Ministerul Finanţelor Publice având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, respectiv HG nr. 804/2014.

Schema de ajutor de stat are valabilitate până la 31 decembrie 2020 şi un buget total de 925 milioane de euro (145 milioane de euro anual).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO