1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

Comisia Europeană a început pregătirile pentru suspendarea POS Creşterea Competitivităţii Economice

Comisia Europeană (CE) a început pregătirile pentru o decizie de suspendare a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), a declarat joi Shirin Wheeler, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.

27 iun, 2013 | Agerpres

'Acest lucru se întâmplă pentru că autorităţile române nu au luat măsurile şi nu au întreprins acţiunile de corecţie solicitate de serviciile Comisiei Europene. În special, acest lucru priveşte ameliorări ale sistemului de management şi de control, inclusiv ale procesului de achiziţii publice la nivelul Autorităţii de Management şi al organismelor intermediare', a declarat Shirin Wheeler.

Ea a adăugat că există multe proceduri care trebuie să fie respectate şi că ar putea trece mai multe săptămâni până la luarea unei decizii privind suspendarea POS CCE, iar autorităţile române ar putea folosi această perioadă pentru a înainta documentele care atestă că s-au luat măsurile reparatorii solicitate.

'Trebuie totuşi să subliniez că asta nu reprezintă o decizie de suspendare. Am început un proces care ar putea dura mai multe săptămâni. Dacă autorităţile române înaintează noi informaţii în curând care să demonstreze că s-au realizat îmbunătăţiri, atunci procesul ar putea fi suspendat şi plăţile reluate. Avem mari speranţe că acest lucru se va întâmpla', a mai spus purtătoarea de cuvânt a comisarului Hahn.

POS CCE s-a aflat printre cele trei programe operaţionale suspendate în întregime sau parţial în octombrie 2012. Între timp, Programul Operaţional Regional şi Programul Operaţional Sectorial Transporturi au fost deblocate

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO