1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Extern

Comisia Europeană aprobă subvenţii de 3,2 miliarde de euro pentru producţia de baterii electrice

Comisia Europeană a aprobat luni ajutoare de stat în valoare de 3,2 miliarde de euro pentru industria bateriilor electrice, o decizie menită să ajute UE să-şi ajungă din urmă rivalele în acest sector de importanţă strategică, transmite Deutsche Welle.

09 dec, 2019 | Agerpres

Subvenţiile de la şapte state membre - Belgia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Polonia şi Suedia - vor merge către 17 companii diferite, iar acest proiect ar urma să genereze investiţii private suplimentare de cinci miliarde de euro, a precizat Comisia Europeană.

Producţia de baterii electrice este un sector industrial important pentru Europa, iar presiunile pentru subvenţii vin pe fondul eforturilor Franţei şi Germaniei de a se asigura că sectorul auto european nu rămâne în urmă în tranziţia de la motoarele pe benzină şi motorină la cele electrice.

Europa este îngrijorată în special că ar putea deveni dependentă de producţia de baterii electrice din Asia, responsabilă pentru 80% din totalul producţiei globale. În Europa se produc doar 3% din bateriile electrice folosite la nivel mondial.

"Producţia de baterii electrice în Europa este în interesul strategic al economiei şi al societăţii noastre datorită potenţialului său în ceea ce priveşte mobilitatea şi energia verde, crearea de locuri de muncă, sustenabilitatea şi competitivitatea", a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Subvenţiile fac parte din campania UE numită European Battery Alliance (EBA), lansată în 2017, în ideea de a sprijini dezvoltarea producţiei europene de baterii electrice.

Germania vrea să acorde subvenţii de până la 1,25 miliarde de euro iar printre companiile participante se află BMW, BASF şi Varta.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO