Comisia Europeană, preocupată de activitatea supervizorului german al băncilor

Comisia Europeană (CE) este preocupată de faptul că supervizorul bancar din Germania ar putea restricţiona fluxul liber de capital spre unităţile de credit de peste hotare, scrie joi cotidianul de afaceri german Handelsblatt, preluat de EUbusiness.
Economica.net - joi, 03 ian. 2013, 15:20
Comisia Europeană, preocupată de activitatea supervizorului german al băncilor

Conform sursei citate, CE şi Autoritatea Bancară Europeană (EBA) analizează dacă organismul de reglementare din Germania limitează sumele de bani care pot fi transferate de la sucursalele din această ţară către băncile mamă de peste hotare.

Handelsblatt scrie că supervizorul german, BaFin, ar dori astfel să evite ca o bancă ce intră în aria de supraveghere germană să întâmpine probleme dacă banca mamă începe să se clatine.

Stefaan De Rynck, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru piaţa internă, Michel Barnier, a declarat joi, la Bruxelles, că CE analizează chestiunea, apreciind că „este o situaţie de care suntem preocupaţi”.

Purtătorul de cuvânt a spus că chestiunea „ar trebui să fie soluţionată în primă instanţă prin cooperarea între supervizorii naţionali”, adăugând că există ‘o obligaţie pentru supervizorii naţionali în acest sens”.

„Dacă acest lucru se va întâmpla, EBA poate avea un rol”, acela de a media, a precizat Stefaan De Rynck. Purtătorul de cuvânt al lui Michel Barnier a catalogat mişcarea liberă de capital drept „fundamentală” pentru ‘menţinerea integrităţii pieţei unice’ în Europa.

Chestiunea ar fi fost ridicată la EBA de Banca d’Italia, banca centrală italiană, mai precizează Handelsblatt, care citează surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...