Comisiile de cultură vor audia astăzi candidaţii pentru Consiliul de Administraţie al TVR. Marţi e votul în plen

Comisiile de cultură din Camera Deputaţilor şi Senat încep, luni, audierile reprezentanţilor propuşi pentru Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), în condiţiile în care marţi va avea loc plenul reunit în care se va da votul pentru noul Consiliu al Televiziunii Publice
Economica.net - mie, 16 mart. 2016, 13:08
Comisiile de cultură vor audia astăzi candidaţii pentru Consiliul de Administraţie al TVR. Marţi e votul în plen

Anunţul a fost făcut, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, de Marcel Ciolacu (PSD), secretar al Camerei.

El a precizat că marţi va avea loc şedinţa plenului reunit în care va fi votat noul Consiliu de Administraţie al TVR.

Cristian Petcu şi jurnalista Oana Stănciulescu sunt propunerile PNL pentru Consiliul de Administraţie al TVR, au declarat surse politice pentru News.ro.

De asemenea, în cazul nominalizărilor PSD; numele vehiculate sunt Emil Calotă, Ovidiu Brânzan şi Irina Radu, care în prezent este director general interimar al SRI.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat, luni, că propunerea ALDE pentru funcţia de membru în Consililul de Administraţie este fostul director al SRTV din perioada 1998 – 2002, regizorul Cristian Hadji Gulea, actualul director al Teatrului Naţional din Iaşi. Pentru postul de supleant, ALDE îl va nominaliza pe Marius Epure.

Surse parlamentare au declarat pentru News.ro că UNPR urmează să îl propună pe Florin Condurăţeanu pentru postul de membru în CA al TVR.

Social-democraţii urmează să stabilească în Biroului Permanent Naţional pe cine vor nominaliza în acest Consiliu.

Monica Ghiurco, Sanda Vişan şi Cornel Mihalache se numără printre cei 31 de candidaţi care vor participa la alegerile ce vor fi organizate în luna martie pentru desemnarea reprezentanţilor salariaţilor TVR în Consiliul de Administraţie al postului public de televiziune. La alegeri mai candidează Marian Balcan, Marius Bădulescu, Sorin Bejan, Bogdan-Alexandru Blăgoi, Sorin Burtea, Răzvan Butaru, Dani Constantin, Radu Florian Dănilă, Doru Dumitrescu, Ioana Dumitrescu, Gabriel Giurgiu, Cezar Ion, Adrian Ionescu, Luminiţa Iordănescu, Emilia Leahu, Ion Moraru, Valentin Motorga, Adrian Mihail Năstase, Florian Petrică, Sorin Rada, Stelian Ristache, Eugen Rusu, Ramona Săseanu, Sebesi Karen Attila, Marin Florian Sfetcu, Cristian Stan, Ion Stavre şi Luminiţa Velciu.

Conform legii 41/1994, republicată, angajaţii televiziunii publice îşi desemnează, prin alegeri, doi reprezentanţi şi doi membri supleanţi în Consiliul de Administraţie.

Potrivit actualei legi de funcţionare a Societăţii Române de Televiziune, cele opt locuri în Consiliul de Administraţie care revin partidelor parlamentare sunt împărţite astfel: PSD – trei locuri, PNL – două locuri, ALDE şi UNPR câte un loc, UDMR – un loc.

În data de 23 martie mandatul actualul Consiliu de Administraţie al TVR expiră.

Te-ar mai putea interesa și
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde capacitățile din România, potrivit unei informații......
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...