Compania Airbus dă semne că este pregătită să crească producția modelului A320

Grupul aeronautic european Airbus le-a cerut furnizorilor să fie pregătiţi să sprijine o majorare condiţionată de 18% a producţiei celui mai bine vândut avion, A320, după ce se va redresa cererea, încă afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - vin, 23 oct. 2020, 16:33
Compania Airbus dă semne că este pregătită să crească producția modelului A320

Este una dintre primele decizii importante ale unei firme din industria aeronautică şi vine la câteva zile după ce un cumpărător major de aeronave, Wizz Air, a previzionat o redresare rapidă pentru cele mai solide companii aeriene low-cost.

Totuşi, planul Airbus depinde de o redresare susţinută a celor mai importanţi clienţi ai grupului aeronautic, care au comandat sute de aeronave, dar nu au mai onorat comenzile din cauza dificultăţilor financiare provocate de pandemie.

Airbus a cerut furnizorilor „să protejeze” un nivel lunar al producţiei de 47 de avioane din familia A320, în creştere de la 40 în prezent, ceea ce înseamnă că furnizorii trebuie să fie pregătiţi pentru momentul în care vor fi necesare mai multe aeronave.

Cel mai devreme producţia ar putea fi majorată în iulie 2021, a precizat Airbus, adăugând că nu a fost luată o decizie.

Industria este departe de redresare, iar analiştii spun că e prea devreme să se poată estima când va fi depăşit cel mai dificil moment al crizei.

Airbus se aşteaptă ca traficul aerian să revină la nivelul de dinaintea pandemiei între 2023 şi 2025.

Planul grupului aeronautic european de a renunţa la 15.000 de angajaţi pe plan global este „nivelul minim a ceea ce va trebui să facem”, a afirmat recent directorul operaţional al Airbus, Michael Schoellhorn, adăugând că firma nu are în prezent planuri de extindere a programului.

Industria aviatică se confruntă cu un declin semnificativ din cauza efectelor epidemiei. Companiile aeriene globale se luptă să supravieţuiască şi apelează la ajutorul statului, în urma restricţiilor impuse pentru a stopa pandemia. De asemenea, operatorii aerieni reduc comenzile de avioane sau renunţă la achiziţii.

Airbus, companie care are aproximativ 135.000 de angajaţi la nivel global, a anunţat la finele lunii iunie că intenţionează să elimine 15.000 de locuri de muncă până la finele verii 2021, dintre care o treime în Franţa, pentru a face faţă reducerii călătoriilor cu avionul.

În pofida presiunilor cu care se confruntă industria aviatică, registrul de comenzi al Airbus este în mare parte intact, cu anulări limitate, a declarat Schoellhorn, adăugând că firma nu intenţionează să închidă fabrici din Germania.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Chimcomplex va da afară aproape 400 de angajați
Chimcomplex va da afară aproape 400 de angajați
Chimcomplex va începe un program de disponibilizare colectivă care vizează 396 de angajaţi ai societăţii, informează compania printr-un comunicat transmis luni Bursei de la Bucureşti,......
Viktor Orban: Europa s-a împușcat în picior când a impus sancțiuni împotriva Rusiei
Viktor Orban: Europa s-a împușcat în picior când a impus sancțiuni împotriva Rusiei
Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina vecină, a declarat luni prim-ministrul Viktor ...
Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitație cu strigare
Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitație cu strigare
Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitaţie publică deschisă cu strigare, anunţă viceprimarul Stelian ...
Maia Sandu: Nu avem garanția că Gazprom va repecta contractul de furnizare către Moldovagaz
Maia Sandu: Nu avem garanția că Gazprom va repecta contractul de furnizare către Moldovagaz
Autorităţile de la Chişinău nu au certitudinea că furnizorul energetic rus Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz, ...