Compania Arctic a donat electrocasnice Beko în valoare de 1,4 milioane de lei spitalelor care se lupta cu pandemia de coronavirus

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, susține efortul cadrelor medicale în lupta împotriva extinderii pandemiei de coronavirus și a donat produse electrocasnice Beko în valoare de 1,4 milioane de lei pentru spitalele din România, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - joi, 02 apr. 2020, 14:10
Compania Arctic a donat electrocasnice Beko în valoare de 1,4 milioane de lei spitalelor care se lupta cu pandemia de coronavirus

Această donație se înscrie într-o campanie mai amplă derulată de brandul Beko la nivel global, care prin îndemnul #StayhomelikeaPro susține echipele de medici în eforturile lor pentru prevenirea și controlul răspândirii Covid-19.

Alocarea produselor s-a făcut în parteneriat cu Federația Solidaritatea Sanitară din România, Crucea Roșie Română și Asociația Zi de Bine, pentru a acoperi nevoile cât mai multor spitale și cât mai multor comunități. Vor fi distribuite peste 1.150 de electrocasnice Beko: frigidere, mașini de spălat, uscătoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbătoare. Astfel, compania Arctic va contribui la dotarea a peste 90 de spitale și servicii de ambulanță cu produse necesare personalului medical și pacienților în lupta cu acest virus.

Nu este prima donație făcută de companie. În baza colaborării cu Crucea Roșie Română, compania Arctic a mai donat o serie de electrocasnice mari către spitalele din țară.

“Credem în solidaritate și responsabilitate, de aceea, în aceste momente imprevizibile este important să acționăm imediat și să ajutăm comunitatea din care facem parte. Așa cum la nivel global Beko este partenerul principal al unuia dintre cele mai îndrăgite cluburi de fotbal, FC Barcelona, în România susținem cea mai mare echipă de eroi, aceea formată din cadrele medicale care zilnic își depășesc limitele în munca pe care o îndeplinesc. Gândurile noastre se îndreaptă către toți cei care duc această luptă, către personalul medical și către cei din instituțiile statului care se străduiesc să aibă grijă de noi”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Transportul produselor s-a făcut în condiții depline de siguranță, folosindu-se mașini igienizate, iar șoferii care au operat aceste transporturi au fost echipați, la rândul lor, cu mănuși și măști de protecție, pe toată durata acestei acțiuni.
În calitate de jucător major al pieței de electrocasnice, compania Arctic este implicată activ în comunitățile în care își desfășoară activitatea. Solidaritatea și responsabilitatea pentru siguranța angajaților, a partenerilor, a clienților și a tuturor membrilor comunității sunt una dintre prioritățile companiei. Compania Arctic urmărește și respectă recomandările oficiale făcute de autoritățile locale de sănătate din România și adaptează constant măsurile necesare la politicile sale interne și planurile de acțiuni cu ajutorul echipei de Crisis Management.

Despre Arctic:

Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, este una dintre cele mai puternice companii din România, și în același timp unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori ai României. Cu aproximativ 4.300 de angajați, compania exportă 83% din producția totală în peste 85 de țări.
Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.
Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an.
Despre Arçelik:
Fondat în 1955, Arçelik este unul dintre principalii jucători din industria de electronice și electrocasnice. Compania este prezentă în 146 de țări, are 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh) și 35 de companii și birouri de vânzări în întreaga lume. Compania deține 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas Beko, Altus) și este listată la Bursa de Valori din Istanbul.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...