1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Compania care a editat ani la rând Ziarul Financiar, Gândul şi ProSport îşi cere insolvenţa

Societatea Publimedia International SA a depus pe 13 august, la Tribunalul Bucureşti, o cerere de intrare în insolvenţă.

14 aug, 2013 | ECONOMICA.net

Sub umbrela fostei companii de publishing a grupului de presă MediaPRO, au fost editate publicaţiile Ziarul Financiar, Gândul, ProSport, Business Magazin, Acasa Magazin Ce se întâmplă doctore, The One şi reţeaua de ziare locale Clujeanul, Bănăţeanul, Ieşeanul, Bihoreanul, Sibianul, Hunedoareanul şi Ziarul Clujeanului.

Datele de la Registrul Comerţului arată că Publimedia este deţinută în proporţie de 97,85% de Alleria Management Company SA, controlată de Adrian Sârbu.

Cu doar patru angajaţi, cifra de afaceri a societăţii a scăzut de zece ori din 2011 în 2012. Astel, anul trecut societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 53.000 de euro, o pierdere netă de peste 770.000 de euro, arată datele de la Ministerul Finanţelor.

În 2010, Publimedia International figura ca fondator al Mediafax Group, companie nou înfiinţată pentru a reuni afacerile de print, online şi agenţie de presă ale lui Adrian Sârbu în România.

Dacă atunci Publimedia International figura cu o cotă de participaţie de 25% din acţiunile Mediafax Group, alături de Apropo Media, Mediafax şi Alleria Management Company, cele mai recente date de la Registrul Comerţului arată că nu societatea nu mai deţine din Mediafax Group nicio acţiune.

În schimb, Alleria Management Company, firmă deţinută de Adrian Sârbu şi Rootland Tradinng Ltd. şi-a crescut participaţia la 50%.

Înainte de înfiinţarea Mediafax Group, care reuneşte acum toate publicaţiile trustului MediaPRO, Publimedia International avea în 2009 356 de angajaţi, o cifră de afaceri de peste 16 milioane de euro şi o pierdere netă de aproape 5,5 milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO