Compania Coty şi-a majorat oferta pentru preluarea Avon cu 6,5%

Compania americană Coty, cu operaţiuni în domeniul cosmeticelor, şi-a majorat oferta de preluare a Avon Products, tot din SUA, cu 6,45%, la 10,65 miliarde de dolari, cu sprijinul unor investitori precum Berkshire Hathaway, grupul miliardarului Warren Buffett, relatează Reuters.
Economica.net - joi, 10 mai 2012, 15:46
Compania Coty şi-a majorat oferta pentru preluarea Avon cu 6,5%

În cazul în care discuţiile de preluare nu vor începe până pe 14 mai, Coty intenţionează să îşi retragă propunerea, potrivit unei scrisori a acestei companii publicate joi de Avon.

Oferta pe acţiune a fost majorată de la 23,25 dolari la 24,75 dolari. Conducerea Avon a precizat că va analiza noua ofertă a Coty în timp util.

Preşedintele Coty, Bart Becht, a precizat în scrisoare că sursele de finanţare includ principalul acţionar al companiei, Joh Benckiser, BDT Capital Parners, Berckshire Hathaway, precum şi JP Morgan.
Avon a respins ofertele anterioare ale Coty, pe motiv că valoarea companiei ar putea creşte sub conducerea unui nou director general.

Oferta iniţială făcută de Coty a fost de 22,25 dolari pe acţiune.
Acţiunile Avon au urcat cu 20 de cenţi înainte de deschiderea bursei din New York, la 21,8 dolari pe unitate.
Avon, cel mai mare operator de vânzări directe de produse cosmetice la nivel mondial, a numit-o luna trecută pe Sheri McCoy, fost director la Johnson & Johnson, în funcţia de CEO al companiei.

McCoy a declarat săptămâna trecută, în primele sale comentarii publice în calitate de CEO, că prioritatea sa este stabilizarea afacerilor Avon.

Pe lângă scăderea vânzărilor pe piaţa americană şi pierderea reprezentanţilor de vânzări, Avon se confruntă în SUA cu o investigaţie legată de dare de mită în străinătate.

Profitul net al Avon a scăzut cu 81,5% în primul trimestru, la 26,5 milioane de dolari, din cauza numărului mai mic al reprezentanţilor de vânzări şi a creşterii costurilor.

Veniturile au coborât cu 2%, de la 2,63 miliarde de dolari la 2,58 miliarde de dolari, afectate de scăderea numărului de reprezentanţi de vânzări în special pe piaţa nord-americană.

Ambele companii sunt prezente pe piaţa locală, prin Coty Cosmetics România şi Avon Cosmetics România.

Te-ar mai putea interesa și
Alte două companii municipale vor fi lichidate şi se demarează insolvenţa pentru a treia
Alte două companii municipale vor fi lichidate şi se demarează insolvenţa pentru a treia
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de luni, lichidarea a două companii municipale - Cimitire Bucureşti SA şi Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA şi......
Guvernul britanic intenţionează să administreze o a treia doză de vaccin anticoronavirus în septembrie pentru persoanele de peste 50 de ani
Guvernul britanic intenţionează să administreze o a treia doză de vaccin anticoronavirus în septembrie pentru persoanele ...
Guvernul britanic intenţionează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anticoronavirus în cazul persoanelor ...
AFM suplimentează bugetele Rabla Clasic şi Rabla Plus din acest an cu câte 200 de milioane de
AFM suplimentează bugetele Rabla Clasic şi Rabla Plus din acest an cu câte 200 de milioane de
Bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei, în timp ce Programul Rabla Clasic va ...
Un start-up germano-australian va furniza litiu pentru baterii grupului Renault
Un start-up germano-australian va furniza litiu pentru baterii grupului Renault
Vulcan Energy Resources Ltd, start-up germano-australian, a semnat un acord pentru furnizarea de litiu grupului auto francez ...