Compania Coty şi-a majorat oferta pentru preluarea Avon cu 6,5%

Compania americană Coty, cu operaţiuni în domeniul cosmeticelor, şi-a majorat oferta de preluare a Avon Products, tot din SUA, cu 6,45%, la 10,65 miliarde de dolari, cu sprijinul unor investitori precum Berkshire Hathaway, grupul miliardarului Warren Buffett, relatează Reuters.
Economica.net - joi, 10 mai 2012, 15:46
Compania Coty şi-a majorat oferta pentru preluarea Avon cu 6,5%

În cazul în care discuţiile de preluare nu vor începe până pe 14 mai, Coty intenţionează să îşi retragă propunerea, potrivit unei scrisori a acestei companii publicate joi de Avon.

Oferta pe acţiune a fost majorată de la 23,25 dolari la 24,75 dolari. Conducerea Avon a precizat că va analiza noua ofertă a Coty în timp util.

Preşedintele Coty, Bart Becht, a precizat în scrisoare că sursele de finanţare includ principalul acţionar al companiei, Joh Benckiser, BDT Capital Parners, Berckshire Hathaway, precum şi JP Morgan.
Avon a respins ofertele anterioare ale Coty, pe motiv că valoarea companiei ar putea creşte sub conducerea unui nou director general.

Oferta iniţială făcută de Coty a fost de 22,25 dolari pe acţiune.
Acţiunile Avon au urcat cu 20 de cenţi înainte de deschiderea bursei din New York, la 21,8 dolari pe unitate.
Avon, cel mai mare operator de vânzări directe de produse cosmetice la nivel mondial, a numit-o luna trecută pe Sheri McCoy, fost director la Johnson & Johnson, în funcţia de CEO al companiei.

McCoy a declarat săptămâna trecută, în primele sale comentarii publice în calitate de CEO, că prioritatea sa este stabilizarea afacerilor Avon.

Pe lângă scăderea vânzărilor pe piaţa americană şi pierderea reprezentanţilor de vânzări, Avon se confruntă în SUA cu o investigaţie legată de dare de mită în străinătate.

Profitul net al Avon a scăzut cu 81,5% în primul trimestru, la 26,5 milioane de dolari, din cauza numărului mai mic al reprezentanţilor de vânzări şi a creşterii costurilor.

Veniturile au coborât cu 2%, de la 2,63 miliarde de dolari la 2,58 miliarde de dolari, afectate de scăderea numărului de reprezentanţi de vânzări în special pe piaţa nord-americană.

Ambele companii sunt prezente pe piaţa locală, prin Coty Cosmetics România şi Avon Cosmetics România.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...