1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Compania Daimler ia în calcul închiderea unor platforme industriale întregi pentru a se moderniza

Mercedes-Benz începe un plan de reducere a costurilor pentru a face rost de sumele necesare producerii vehiculelor electrice şi autonome, un pas care ar putea duce la eliminarea unor platforme întregi şi familii de motoare, a avertizat Markus Schaefer, membru al Board-ului firmei mamă Daimler, transmite Reuters, citată de Agerpres.

04 mar, 2020 | Agerpres

"Vom revizui actualele linii de producţie şi analizăm ideea restructurării portofoliului". Potenţialele măsuri de reducere a costurilor de la Daimler nu vizează doar diferitele tipuri de maşini ci şi sistemele de propulsie şi platforme întregi, a declarat Schaefer.

"Da, vom avea mai puţine platforme în viitor. Pot să vă confirm o nouă platformă pentru Mercedes-Benz SL", a răspuns Schaefer când a fost întrebat dacă Mercedes va produce maşini pe platforme mai flexibile.

Unele produse ar putea fi eliminate din cauza înăspririi standardelor privind emisiile, a adăugat oficialul Daimler.

Daimler a informat recent că în 2019 profitul său net s-a redus la 2,7 miliarde euro, de la 7,6 miliarde euro în 2018, în timp ce profitul operaţional a scăzut până la 4,3 miliarde euro, de la 11,1 miliarde euro în 2018. Această scădere a avut loc în pofida faptului că vânzările de autoturisme marca Mercedes au atins un nivel record în 2019, ceea ce i-a permit grupului german să îşi păstreze titlul de cel mai mare producător mondial de automobile premium.

În consecinţă, grupul german a decis să reducă dividendele până la 0,90 euro pe acţiune pentru anul 2019 de la 3,25 euro pe acţiune în exerciţiul precedent.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO