1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Compania de blockchain Modex încheie un parteneriat cu UiPath pentru a oferi imutabilitate roboților software

Compania de blockchain Modex, parte a grupului M3 Holdings fondat de antreprenorul Mihai Ivaşcu, a început o colaborare cu UiPath, lider mondial în domeniul enterprise software axat pe Robotic Process Automation (RPA), pentru a spori trasabilitatea operațiunilor care implică roboți software și pentru a consolida procesele de management a datelor prin facilitarea imutabilității log-urilor de activitate.  

19 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

Prin intermediul acestui parteneriat tehnologic global, Modex Blockchain Database (BCDB) a fost integrat cu UiPath Orchestrator folosind o serie de conectori, pentru a spori trasabilitatea și a sprijini procesele de auditare a datelor manipulate de roboții software. Modex BCDB îmbunătățește securitatea datelor colectate și manipulate. Odată ce datele trec prin soluția Modex BCDB, beneficiarii UiPath Orchetrator obțin garanția că informațiile lor nu vor fi niciodată modificate ilicit.

Pe lângă imutabilitate, integrarea Modex BCDB cu UiPath Orchestrator va eficientiza securitatea canalului de acces la log-uri prin introducerea unor politici bazate pe permisiuni, precum și prin metode de criptare avansată. Folosind tehnologia blockchain, Modex Blockchain Database oferă alternativă potrivită pentru garantarea securității și protecției datelor împotriva efectelor de tip ransomware. Integritatea și trasabilitatea datelor sunt două beneficii majore generate de soluția Modex BCDB care pot duce la soluționarea eficientă în cazul unor eventuale litigii. Gândit că un modul plug and play pentru log-urile din UiPath Orchestrator, Modex BCDB este o alternativă eficientă și ușor de adoptat pentru asigurarea imutabilității și urmărirea activităților sistemelor RPA, aliniindu-se perfect cu nevoile companiilor care implementează UiPath Orchestrator.  

UiPath este un lider al conceptului “automation first” -  promovarea conceptului de un robot la fiecare persoană precum și facilitarea roboților să învețe noi abilități prin intermediul inteligenței artificiale (AI) și machine learning-ului (ML). Prin cursuri gratuite, UiPath aduce abilitățile specifice erei digitale la milioane de oameni din întreagă lume, îmbunătățind astfel productivitatea și eficiența în mediul afacerilor, implicarea angajaților și experiența clienților. Platforma de hiperautomatizare a companiei combină soluția numărul unu de Robotic Process Automation (RPA) cu o suită completă de funcționalități incluzând procesul de minare și datele analitice. 

“Suntem bucuroși că Modex se alătură ca partener la UiPath Advanced Technology Alliance, care sprijină integrarea UiPath Orchestrator cu capabilitățile blockchain ale companiei Modex”, a declarat Bogdan Nedelcov, Head of Product Alliances. “Ne așteptăm ca de această integrare să beneficieze clienții noștri comuni din mai multe sectoare cum ar fi cel bancar, domeniul medical, lanțul de furnizori și nu numai. Datorită acestei integrări inovatoare, clienții noștri pot beneficia de avantajele generate de asigurarea imutabilității log-urilor de activitate a roboților software.”


Conceput ca un software care se poate integra cu orice motor de baze de date și cu orice tip de blockchain, Modex BCDB se poziționează deasupra bazei de date în care companiile stochează informațiile. Astfel, clienții care implementează UiPath Orchestrator pot configura rapid soluția Modex BCDB pentru a beneficia de imutabilitatea oferită de tehnologie, punând astfel bazele unui ecosistem rezistent la modificări ilicite, care oferă criptare de date, stocare permanentă pe blockchain pentru datele sensibile precum și o funcție de reconstrucție a datelor. 

Într-un context RPA, imutabilitatea log-urilor reduce semnificativ costurile și eficientizează operațiunile de procesare a datelor prin prisma faptului că integritatea informației existente este garantată de sistem, trăsătură ce facilitează un proces de audit eficient. Astfel, companiile au acces la un istoric complet al log-urilor introduse în sistem, ceea ce conferă trasabilitatea datelor, iar mecanismele de criptare din Modex BCDB sporesc securitatea informațiilor cu caracter senzitiv. 

“Sunt încântat că Modex și UiPath și-au unit forțele prin acest parteneriat care aduce suită completă de beneficii ale tehnologiei blockchain în sfera RPA. Fiind o companie motivată de dorința de a inova, cu o echipa experimentată de programatori, Modex este mândră să colaboreze cu liderul global din spațiul RPA. Cred cu tărie că acest parteneriat va crea noi oportunități pentru companiile care folosesc soluțiile tehnologice create de UiPath și Modex”, declara Alin Iftemi, Head & Co-fondator Modex.

Modex este o companie specializată în blockchain a cărei misiune a fost, încă de la început, să rezolve problema adopţiei în masă a acestei tehnologii revoluţionare. Cu ajutorul soluției hibride Blockchain Database (BCDB), Modex simplifică radical adopția blockchain-ului atât pentru persoanele fizice, cât și pentru mediul de afaceri sau instituții.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO