Compania de consultanţă şi dezvoltare de software Tremend estimează o cifră de afaceri în creştere la 20 milioane de euro pentru acest an

Compania de consultanţă şi dezvoltare de software Tremend estimează o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro la finalul anului, o creştere cu 32% faţă de 2019.
Lidia Neagu - joi, 05 nov. 2020, 09:56
Compania de consultanţă şi dezvoltare de software Tremend estimează o cifră de afaceri în creştere la 20 milioane de euro pentru acest an

Cu clienţi în 20 de ţări pe 4 continente şi peste 700 de proiecte de anvergură lansate în sectoare precum financiar, telecom, auto sau retail, Tremend spune că şi-a consolidat poziţia printre cei mai puternici jucători din regiune.

„La baza acesteia stau relaţiile de lungă durată cu clienţii şi parteneriatele încheiate cu liderii din industrie precum Microsoft, Salesforce sau Mastercard. Totodată, investiţiile în R&D şi dezvoltarea de soluţii inovatoare încep să aducă rezultate, iar direcţia va fi susţinută şi pe viitor în domenii precum Cloud, inteligenţa artificială (AI) şi Customer Experience”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Astfel, pentru sectoarele orientate către digitalizare, compania a lansat platforme competitive precum TORP, soluţia de înrolare digitală cu aplicabilitate în domeniile financiar, telecom, educaţie, sănătate şi ObservED, care înlocuieşte un supervizor în timpul examenelor scrise, bazându-se pe datele biometrice ale participanţilor. Totodată, echipa de specialişti software ai Tremend lucrează la dezvoltarea proiectului de cercetare HumanoID. Acesta foloseşte inteligenţa artificială pentru verificarea şi validarea posesorului unui act de identitate prin compararea fotografiei din actul de identitate cu cea a persoanei care îl deţine, cu rol în aplicaţiile de onboarding digital. Un alt proiect cercetare în care este implicată compania, alături de Universitatea Politehnica Bucureşti şi Universitatea din Bucureşti, este Graphomaly, aplicaţia pentru detectarea, tot prin inteligenţa artificială, a anomaliilor din tranzacţiile financiare.

„Împreună cu cei peste 400 de colegi construim sisteme care au la bază metodologii proprii pe care le perfecţionăm continuu, astfel încât să aducem beneficii clienţilor noştri, precum creşterea productivităţii şi scăderea costurilor. Investiţiile interne în R&D, lansarea Departamentului de Inovaţie, sunt menite să ne ajute partenerii să găsească cele mai eficiente soluţii şi să depăşească uşor provocările cauzate de context”, precizează Marius Hanganu, managing partner, Tremend.

Compania a devenit, de asemenea, partener tehnologic al Comisiei Europene, fiind selectat pentru mai multe proiecte educaţionale şi este lider de consorţiu pentru EPALE, platforma electronică pentru educaţia adulţilor în Europa. În plus, este partenerul tehnologic pentru dezvoltarea platformei eTwinning a Comisiei Europene, care promovează colaborarea între unităţile de învăţământ din Europa, prin utilizarea tehnologiilor informaţiei şi a comunicaţiilor şi a preluat construirea platformei School Education Gateway, soluţia online de educaţie şcolară a Comisiei Europene.

Adaptându-se rapid noului context, echipa de specialişti software lucrează în regim de telemuncă nu numai din Bucureşti sau Braşov, oraşele în care Tremend deţine şi centre de dezvoltare, ci şi din Cluj, Craiova, Iaşi, Suceava ori din SUA, Belgia şi Marea Britanie.

„Tremend împlineşte 15 ani şi dorim să le mulţumim colegilor şi clienţilor care ne însoţesc în această călătorie plină de provocări. Cea mai recentă provocare e chiar criza generată de Covid-19, în care facem tot ce putem pentru ca membrii echipei Tremend să opereze în condiţii optime de lucru. În continuare, dorim să sprijinim companiile în digitalizarea proceselor pentru o interacţiune mai uşoară cu clienţii lor, dezvoltând soluţii şi produse noi”, menţionează Ioan Cocan, managing partner, Tremend.

În următoarea perioadă, accentul va fi pus pe extinderea business-ului la nivel internaţional în SUA, Marea Britanie şi Germania.

Compania de consultanţă şi dezvoltare de software are două sedii în România, în Bucureşti şi în Braşov, şi birouri în Atlanta (USA), Bruxelles şi Londra.

Te-ar mai putea interesa și
Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă va fi repornită abia sâmbătă la prânz
Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă va fi repornită abia sâmbătă la prânz
Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă, care s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național (SEN) miercuri, 28 iulie, la ora 23.08, va fi reconectată sâmbătă, 31 iulie, potrivit......
Cîţu: PNRR este, în procent de 95%, deja negociat cu Comisia Europeană. Sunt sigur că va fi aprobat
Cîţu: PNRR este, în procent de 95%, deja negociat cu Comisia Europeană. Sunt sigur că va fi aprobat
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este în procent de 95% deja negociat cu Comisia Europeană şi ...
Visual Fan, care deţine Allview, preia 12% din Headlight Solutions, dezvoltator de soluţii software şi hardware
Visual Fan, care deţine Allview, preia 12% din Headlight Solutions, dezvoltator de soluţii software şi hardware
Visual Fan, compania deținătoare a brandului Allview, listată la BVB, anunță preluarea unei participații de 12% din ...
Drulă: Operatorul privat care a provocat accidentul de la Fetești nu va mai efectua transport feroviar
Drulă: Operatorul privat care a provocat accidentul de la Fetești nu va mai efectua transport feroviar
Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni ...