Compania de IT românească Accesa a fost achiziţionată de către Ratiodata din Germania. Caută 400 de specialişti IT

Accesa, companie cu 16 ani de experiență în furnizarea serviciilor digitale, anunță preluarea de către Ratiodata, organizație cu o experiență de peste 45 de ani în livrarea de servicii IT descentralizate, self-service și soluții de digitalizare.
Lidia Neagu - mar, 24 nov. 2020, 08:59
Compania de IT românească Accesa a fost achiziţionată de către Ratiodata din Germania. Caută 400 de specialişti IT

Prin această achiziție, Grupul Ratiodata își extinde capacitatea de a oferi clienților servicii end-to-end de transformare digitală. Un brand cheie în structura de IT delivery a Volksbank si Raiffeisenbank, Ratiodata oferă cu succes soluții personalizate pentru industrii strict reglementate, cum este cazul industriei bancare sau furnizorilor de servicii financiare.

Cele două companii au avut, de altfel, o colaborare puternică și îndelungată, în ultimii patru ani Accesa susținând strategia de digitalizare a Radiodata și dezvoltarea de soluții avansate ce oferă o experiență superioară clienților. Prin aplicații precum Rollout sau HelpMe, Accesa a proiectat, dezvoltat și implementat soluții inteligente de automatizare, care vor avea impact asupra a sute de mii de locuri de muncă din Germania, furnizate pe baza principiului mobile-first a Ratiodata, orientat către client.

„În contextul dezvoltării parteneriatul nostru cu Accesa, la începutul acestui an am lansat RARo, un joint venture care propune o alăturare a competențelor noastre, în direcția accelerării business-urilor din domenii reglementate, cum ar fi băncile, asigurările și asistența medicală. Acum ne declarăm încântați să-i întâmpinăm pe profesioniștii Accesa în cadrul Grupului Ratiodata, decizie prin care ne consolidăm capacitatea de a oferi un parcurs complet de evoluție digitală pentru branduri importante, atât din piețele reglementate, cât și din cele nereglementate, acoperind zone de hardware, inginerie, soluții de dezvoltare software și managed serviced în toată regiunea DACH”, a declarat Martin Greiwe, purtător de cuvânt al board-ului Ratiodata.

Ca parte a grupului Ratiodata, la fel ca în cazul RaRo, atât numele, cât și brandul Accesa își vor continua evoluția. Sub conducerea viitoarei echipe româno-germane, cele două companii vor urma un ghid clar de direcții atât pentru business-ul existent, cât și pentru new business, răspunzând în mod eficient unei game variate de nevoi de reglementare, din mai multe industrii. RARo se va adresa companiilor din industrii reglementate iar Accesa celor nereglementate, livrând aceleași servicii complete de evoluție digitală pentru clienții lor, printr-o combinare eficientă a serviciilor livrate on-site & remote, oferindu-le, în același timp angajaților oportunități de dezvoltare profesională.

Pentru menținerea tendinței de creștere, în următorii trei ani Grupul Ratiodata își propune să angajeze în România aproximativ 400 de profesioniști IT, acoperind o gamă largă de roluri, inclusiv specialiști în domeniul riscurilor, ingineri cu experiență în tehnologiile cheie, precum și profesioniști cu abilități analitice solide și cunoștințe de limba germană.

Te-ar mai putea interesa și
Polonezii  scot cărbune din propriile grădini, o afacere foarte profitabilă în actuala criză energetică
Polonezii scot cărbune din propriile grădini, o afacere foarte profitabilă în actuala criză energetică
Şoferul de taxi polonez Grzegorz spune că telefonul său sună tot timpul, fiind foarte solicitat pentru serviciile sale, însă ceea ce vor oamenii de la el nu este o călătorie cu taxiul,......
Macron va căuta la Washington ajutor pentru Europa în fața concurenței chineze
Macron va căuta la Washington ajutor pentru Europa în fața concurenței chineze
Preşedintele francez Emmanuel Macron va fi primit săptămâna viitoare de omologul său american Joe Biden în cursul unei ...
Peste jumătate din mașinile second-hand aduse în România au fost avariate înainte
Peste jumătate din mașinile second-hand aduse în România au fost avariate înainte
Una din cinci maşini rulate din România au kilometrajul modificat, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost avariate, ...
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
UE urmează să propună o taxă de vaping la nivelul întregului bloc comunitar, ca parte a unei schimbări a impozitării ...