1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Compania de poştă din SUA nu are bani pentru plata unei datorii de 5,5 miliarde dolari

Compania de poştă din SUA (U.S. Postal Service) nu va reuşi, probabil, să plătească o datorie de 5,5 miliarde de dolari către statul federal scadentă miercuri, în lipsa unui ajutor din partea Congresului american, potrivit CNN.

01 aug, 2012 | Mediafax

Default-ul ar fi primul din istoria U.S. Postal Service, dar ar avea un impact mai mult simbolic. Conducerea a promis că plăţile către angajaţi şi subcontractori vor continua, iar poşta va fi livrată în continuare normal.

Oficialii companiei au avertizat de mai mult timp că nu pot acoperi această sumă şi au declarat că se pregătesc pentru o astfel de variantă.

Suma de 5,5 miliarde de dolari reprezintă plata în avans a asigurărilor de sănătate pentru angajaţi. De asemenea, Poşta nu are bani pentru a plăti nici o datorie similară de 5,6 miliarde de dolari scadentă la 30 septembrie.

Doar Congresul american poate ajuta compania să evite intrarea în default, notează CNN. Senatul a aprobat în aprilie o lege care să ajute compania, dar Camera Reprezentanţilor nu a luat încă în discuţie proiectul.

Poşta se află în dificultate după ce a raportat pierderi masive, de miliarde de dolari, mai multe trimestre consecutiv, ca urmare a recesiunii, declinului livrărilor şi a unei legi care prevede finanţarea în avans a asigurărilor de sănătate pentru angajaţii care urmează să se pensioneze.

Compania este considerată independentă de stat şi nu funcţionează de obicei folosind banii contribuabililor, potrivit CNN. În prezent, Poşta operează cu un împrumut de 12,7 miliarde de dolari de la Trezoreria SUA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO