Compania de servicii software Roweb pariază pe comerțul online. ”Urmărim dezvoltarea de parteneriate cu firme din vestul Europei”

Roweb, companie românească de servicii software end-to-end, își propune anul acesta creșterea diviziei de e-Commerce, atât la nivel de echipă, cât și a proiectelor din portofoliu. În prezent, compania obține 10% din cifra de afaceri din acest segment și vizează o creștere anuală cu circa 30%.
Lidia Neagu - lun, 30 mai 2022, 22:20
Compania de servicii software Roweb pariază pe comerțul online. ”Urmărim dezvoltarea de parteneriate cu firme din vestul Europei”

„Roweb își menține interesul pentru zona de eCommerce, iar în perioada următoare vom aborda o strategie de creștere susținută a diviziei dedicate, respectiv creșterea cu 50% a numărului de developeri și a paletei de servicii. Avem în vedere diversificarea serviciilor, abordarea mai multor platforme, pentru a putea răspunde mai multor clienți și piețe tradiționale. Urmărim dezvoltarea de parteneriate cu firme din vestul Europei (UK, Elveția, zona Benelux și zona Nordică), în care noi punem la bătaie expertiza și echipe complexe de dezvoltare, iar partenerii vin cu proiectele și experiența de marketing/sales”, a declarat Ștefan Nicolae, Head of eCommerce în cadrul Roweb. 

În cadrul diviziei de eCommerce, Roweb mizează pe proiecte complexe în defavoarea volumului, astfel încât clienții să beneficieze de echipe dedicate complete. Așadar, compania se adresează unei nișe din piață – business-uri online mari sau în plină dezvoltare –, cărora le oferă o paletă largă de servicii, în funcție de nevoie specifice, de la dezvoltare software, la web design, mentenanță, optimizări de website-uri vechi, migrare de date și conținut, integrări cu sisteme externe. 

Anul acesta, Roweb se concentrează pe creșterea echipelor din divizia eCommerce cu 50% și extinderea portofoliului pe noi industrii și nișe de piață care să implice proiecte cu cel puțin același nivel de complexitate precum cele anterioare. În prezent, compania alocă circa 15 oameni din echipă pe proiecte de eCommerce și obține circa 10% din cifra de afaceri din această divizie. În continuare, Roweb vizează o creștere anuală de cca 30%. 

Peste 100 proiecte eCommerce realizate

Printre tipurile de soluții dezvoltate în această arie de Roweb se numără: magazine online, platforme marketplace, portaluri B2B/B2C, SaaS pentru eCommerce, platforme de analytics, automatizări de procese, soluții pentru mobile și soluții custom. De-a lungul timpului, compania a dezvoltat cu succes peste 100 de proiecte eCommerce, în industrii precum: retail, luxury, HoReCa, imobiliare, fashion, automotive, turism, home & deco. 

Unii dintre clienții care au apelat la serviciile Roweb pe acest segment sunt O’Mac (migrarea în siguranță a datelor și conținutului website-ului O’Mac pe Magento 2 și optimizarea performanței pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă, axată pe brand), Porsche Bank (construirea primei soluții de comerț electronic pentru vânzarea atât a autoturismelor, cât și a finanțării online), Teilor (actualizarea de la o platformă limitativă la Magento 2), Litera (dezvoltare și mentenanță), BookCity.ro (migrarea unui magazin online existent către Magento 2 și optimizarea lui cu funcționalități dinamice și specifice pentru a crea o experiență completă de vânzare și revânzare on & off site), Green Pub (dezvoltare și implementare rapidă a unui sistem dedicat de comenzi și livrări). 

Pentru a-și cunoaște potențialii clienți, Roweb va participa și anul acesta la GPeC, unul dintre evenimentele de referință pentru industria eCommerce & Digital Marketing.

Roweb este o companie românească ce se poziționează ca software house – dezvoltă soluții de business end-to-end (de la consultanță, la arhitectură, dezvoltare, implementare, design, QA, etc.), prin echipe dedicate.

Roweb s-a lansat sub conceptul actual în anul 2004, a mizat pe clienți din piața internațională și a înregistrat un proces de creștere organică, de aproximativ 20% pe an. Principalii clienți din portofoliul Roweb sunt din Europa (UK, Danemarca, Belgia, Olanda, Elvetia, Germania etc.), USA, Orientul Mijlociu și România, jumătate din cifra de afaceri venind din colaborările cu firme din UK, iar top industrii deservite sunt: recrutare & HR, finanțe & asigurări, imobiliare, turism & ospitalitate, retail/e-Commerce.

În prezent, compania numără peste 130 de angajați, dintre care peste 80% ingineri software, cu un nivel ridicat de expertiză. Roweb are birouri în Pitești (HQ), București și Craiova și angajați care lucrează remote și din alte orașe din țară. În 2022, compania vizează deschiderea unui birou în Londra.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...