1EUR = 4.8347 RON

Companii

Compania de software Enea, prezentă şi în România, are un nou CEO

Fostul manager al diviziei Product Portfolio and R&D for Digital Services al Ericsson vine la conducerea Enea. Din postura sa de CEO, Jan Häglund va continua strategia de creștere a Enea și întărirea poziției companiei drept un furnizor independent și inovator de rețele software. În ultimii trei ani, compania a achiziționat Qosmos, Openwave Mobility și, recent, o unitate de business a Atos.

18 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Häglund are o experiență de peste 25 de ani în industria telecom și a fost ales la finalul anului 2018 pentru a prelua compania. Noul CEO îl urmează la conducerea companiei pe Anders Lidbeck, care va deveni președintele Consiliului de Administrație. Häglund va continua cei 50 de ani de inovație ai companiei și va fructifica mai departe capacitățile, oportunitățile de afaceri și sinergiile dintre noile divizii de business.

„Furnizorii de servicii, de sisteme și clienții corporativi s-au bazat mereu pe tehnologii telecom inovatoare și soluții de rețea pentru a-și conduce afacerile către success [...] Enea are un potential foarte puternic din postura de companie inovatoare independentă cu o evoluție dovedită", a spus noul CEO.

În timpul mandatului său la Ericsson, Häglund a condus diviziile responsabile de soluții IP și de broadband, dar și departamentele de analiză și controlul rețelelor. De asemenea, acesta a fost și director tehnic al Ericsson în Japonia. Acesta este o persoană foarte conectată și complexă, cu experiență și în zona de investiții strategice, fiind implicat în multiple operațiuni de fuziune și achiziție.

Citeşte şi: Ingineri români din Bucureşti şi Craiova au creat un software care detectează celulele canceroase înainte ca boala să debuteze

„Jan Häglund va ajuta Enea să fie mai puternică și să-și dezvolte poziția de furnizor de referință și partener de încredere, când vine vorba de inovație în zona de rețele software. Experiența sa vastă în cadrul Ericsson, în multiple discipline, înseamnă un beneficiu important pentru Enea și pentru dorința noastră de expansiune continuă ", a declarat Anders Lidbeck, președinte al Consiliului de Administrație al Enea.

Soluțiile software dezvoltate de Enea au fost implementate de clienți din peste 100 de țări din întreaga lume. Compania are mai mult de 650 de angajați, cea mai mare divizie fiind în România, cu aproximativ 300 de angajați, unde Enea deține centre de excelență în cercetare, dezvoltare software și servicii în București, Iași și Craiova. Veniturile Enea în 2018 au fost de 830 de milioane de coroane suedeze (87 de milioane de dolari).

Enea este o companie globală de software și servicii axată pe soluții și servicii pentru echipamente de comunicații. Cu 50 de ani de experiență, ENEA este lider mondial în dezvoltarea de platforme software cu cerințe maxime de disponibilitate și performanță. Expertiza Enea în sistemele de operare în timp real și middleware reduce substanțial ciclurile de dezvoltare, costurile produselor și crește fiabilitatea sistemului. Soluții verticale dezvoltate de Enea includ dispozitive de telecomunicații și infrastructură, tehnologie medicală, auto și aerospațială. Enea are birouri în Europa, America de Nord și Asia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO