1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Compania de tehnologie Thales va moderniza un tronson de 110 kilometri de cale ferată în Ungaria

Thales a câştigat un contract cu Căile Ferate din Ungaria (NIF) care presupune proiectarea și implementarea sistemului european de management al traficului feroviar (ETCS) pe un tronson de 110 km de rețea feroviară, de la Szajol la Debrețin pentru a asigura interoperabilitatea și pentru a eficientiza transportul feroviar, atât pentru călători, cât și pentru mărfuri. Noul sistem management al traficului feroviar va duce la creștea competitivității transportului feroviar, în special în ceea ce privește transportul internațional de bunuri.

16 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

Acest nou proiect este adiacent liniei principale care conectează cele mai mari orașe ale țării, Budapesta și Debrețin. Pentru a reduce timpul unei călătorii și pentru a elimina eventualele blocaje, NIF intenționează mărirea capacității pe această linie, prin creșterea vitezei la 160 km/h.

Ca un prim pas, NIF a început procesul de modernizare a sistemului de semnalizare pe linie cu soluții de ultimă generație de la Thales. Prin implementarea sistemului ETCS, linia va fi pregătită pentru creșterea traficului în viitor.

„Modernizarea acestei linii importante susține ambiția noastră de a dezvolta în continuare infrastructura feroviară ungară, facilitând un transport feroviar modern, sigur și competitiv. Suntem nerăbdători să finalizăm acest proiect împreună cu experții Thales", a declarat Robert Nagy, CEO NIF.

Linia dublă electrificată include 8 stații feroviare, cu peste 250 de puncte. Printr-un efort comun al unei echipe de experți din Ungaria și Austria, Thales va proiecta și implementa nivelul 2 ETCS pentru linia care leagă Szajol de Ebes, și nivelul 1 ETCS, de la Ebes la Debrețin. Implementarea include conexiunile necesare la sistemul de semnalizare existent, configurarea și pregătirea datelor, precum și activitățile legate de siguranță și autorizare.

"Prin acest proiect important, Thales se bucură că poate oferi în continuare sprijin clientului nostru, NIF, pentru a facilita interconectarea oamenilor și a bunurilor. Poziția Thales, de lider pe piața din Ungaria, se bazează pe competență și pe diversitatea echipelor noastre. Experiența Thales în Ungaria include mai mult de 50 de stații feroviare echipate cu mecanisme electronice și aproximativ 700 de km de linie feroviară prevăzută cu sistemul ETCS. Suntem mândri de faptul că NIF a ales din nou Thales să-i fie partener de încredere pentru acest proiect deosebit de important", spune Günther Trummer, Director Thales în Ungaria.

Thales este un lider global în tehnologie care oferă soluții, servicii și produse clienților din domeniile: aeronautică, spațiu, transport, identitate și securitate digitală, apărare. Thales a generat venituri de 19 miliarde de euro în 2018 (odată cu achiziția Gemalto) ;i are80.000 de angajați în 68 de țări, inclusiv România. Thales investește în special în inovare digitală – conectivitate, Big Data, inteligență artificială și securitate cibernetică - tehnologii care susțin afaceri, organizații și guverne în momente decisive.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO