Compania Electrolux estimează că va înregistra pierderi importante în trimestrul II al anului

Electrolux, cel mai mare producător european de electrocasnice, a avertizat joi că se aşteaptă la pierderi semnificative în trimestrul II din 2020, în urma impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19) şi a scăderii vânzărilor cu 30% în aprilie, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - joi, 07 mai 2020, 17:13
Compania Electrolux estimează că va înregistra pierderi importante în trimestrul II al anului

În condiţiile în care a început o relaxare a măsurilor de izolare pe principalele pieţele ale companiei, veniturile ar urma să se redreseze gradual, se arată într-un comunicat al Electrolux.

Producătorul brandurilor Electrolux, Frigidaire, AEG şi Anova avertizase în martie că restricţiile au redus semnificativ cererea şi au afectat producţia.

La Bursa din Stockholm, acţiunile Electrolux înregistrau joi un declin de 2,2%, iar de la începutul anului au scăzut cu 31%.

Electrolux a estimat joi la 400 de milioane de coroane suedeze (41 milioane de dolari) impactul direct al pandemiei asupra câştigurilor operaţionale din primul trimestru din 2020 şi la aproximativ 600 de milioane de coroane suedeze efectul fluctuaţiilor cursului valutar.

„În trimestrul II din 2020 ne aşteptăm la pierderi semnificative. Am implementat măsuri cuprinzătoare pentru a atenua impactul situaţiei excepţionale de pe piaţă asupra câştigurilor şi a fluxului de numerar”, a afirmat directorul general Jonas Samuelson.

Printre deciziile adoptate de compania suedeză se află reducerea costurilor şi protejarea fluxurilor de numerar, trecerea în şomaj tehnic a unor angajaţi şi reprioritizarea cheltuielilor de investiţii. Aceste decizii afectează investiţia sa strategică din SUA, finalizarea fabricii din Springfield, Tennessee, urmând să fie amânată cu până la şase luni.

În primul trimestru din 2020, Electrolux a înregistrat un profit operaţional de 122 de milioane de coroane suedeze, faţă de o pierdere de 53 de milioane de coroane suedeze în urmă cu un an, când rezultatele au fost afectate de costuri excepţionale masive. Analiştii estimau un profit de 19 milioane de coroane suedeze în primele trei luni din acest an.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Flip, startup de telefoane SH, face primul pas în afara României și se extinde în Bulgaria
Flip, startup de telefoane SH, face primul pas în afara României și se extinde în Bulgaria
Flip.ro, cel mai promițător start-up românesc din economia circulară, anunță intrarea pe piața din Bulgaria, la numai câteva luni după intrarea eMAG Ventures în acționariatul companiei, ca......
ROBOR continuă să crească şi atinge noi recorduri – luni, 16.05.2022
ROBOR continuă să crească şi atinge noi recorduri – luni, 16.05.2022
ROBOR creşte şi luni şi atinge din nou, cele mai mari valori din ultimii nouă ani şi două luni.
Transilvania Investments şi-a dublat profitul, în primul trimestrul
Transilvania Investments şi-a dublat profitul, în primul trimestrul
Fondul de investiţii Transilvania Investments a înregistrat, la finalul primului trimestru din 2022, o creştere de 103,82% ...
Ciolacu anunţă modificarea Codului Fiscal: E nevoie de o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor. Susţin cota progresivă. Măsurile vor fi prezentate până la 1 iunie
Ciolacu anunţă modificarea Codului Fiscal: E nevoie de o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor. Susţin cota progresivă. ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să ...