1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Compania Enel a fost inclusă in indicele STOXX Global ESG Leaders, care evaluează firmele cu cea mai înaltă performanță de mediu și socială

Enel a fost inclus, pentru al șaptelea an consecutiv, în indicele STOXX Global ESG Leaders care clasifică și evaluează companiile cu cea mai înaltă performanță de mediu, socială și de guvernanță (ESG – Enivronment, Social and Governance), informează grupul energetic prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

12 sep, 2020 | ECONOMICA.net

Clasamentul a fost compilat pe baza cercetărilor furnizate de Sustainalytics, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de analize și indici ESG pentru investitori. De asemenea, Endesa, filiala spaniolă a Enel, a fost reconfirmată și inclusă din nou în index.

Indicele a recunoscut performanța remarcabilă a Enel în implementarea practicilor responsabile în domenii precum managementul mediului, biodiversitate, guvernanță corporativă, etică în afaceri, sănătate și siguranță, precum și dezvoltarea capitalului uman, printre altele. Enel implementează aceste practici recunoscute de indicele STOXX Global ESG Leader, pe întregul său lanț valoric, în toate țările în care grupul este prezent.

Un exemplu concret în acest sens îl reprezintă modelul sustenabil pe care Enel îl dezvoltă în centralele sale de energie regenerabilă, care minimizează impactul asupra mediului al activităților de operare și mentenanță, aducând totodată plus valoare în comunitățile locale și încurajând relatiile cu stakeholderii, printr-o abordare de tip CSV (Creating Shared Value - conceptul creării de valoare comună, introdus de Harvard Business Review).

Enel este inclus în mai multe clasamente și indici de sustenabilitate, precum: MSCI ESG Leaders, indicii Dow Jones Sustainability, CDP Climate "A" List, Euronext Vigeo-Eiris 120 index, seria de indici FTSE4Good, ratingul ISS „Prime", indicele egalității de gen Bloomberg (Gender Equality Index), Corporate Knights Global 100 Cele mai Sustenabile Corporații din Lume, indicii ECPI și indicii de bune practici ESG Thomson Reuters / S-Network.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO