Compania Enel X România a lansat pe piață noua versiune a aplicației JuicePass pentru alimentarea mașinilor electrice

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a lansat o nouă versiune a JuicePass, aplicația de încărcare a mașinilor electrice la punctele Enel X. Aceasta permite o mai mare flexibilitate în procesul de încărcare a vehiculelor electrice și simplifică accesul șoferilor la informații utile despre consumul propriilor mașini, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - joi, 22 oct. 2020, 12:57
Compania Enel X România a lansat pe piață noua versiune a aplicației JuicePass pentru alimentarea mașinilor electrice

Conducătorii auto au acum posibilitatea de a conecta și abona direct la soluțiile de mobilitate Enel X disponibile prin aplicație pe baza contului creat. Pentru personalizare, utilizatorii vehiculelor electrice pot asocia unul sau mai multe modele de mașini și, pe baza informațiilor introduse, vor primi în timp real date despre durata și necesarul de reîncărcare sau despre autonomia rămasă.

Prin intermediul aplicației, șoferii pot acum achiziționa un card digital care funcționează pe baza tehnologiei RFID și care poate fi folosit la stații ca metodă alternativă de inițiere a procesului de încărcare. În plus, printr-o simplă accesare a aplicației JuicePass, aceștia pot face automat plata pentru încărcarea la stațiile publice, pot accepta și modifica planul tarifar sau metoda de plată (cardul bancar) asociată contului. Istoricul sesiunilor de încărcare și al facturilor primite va fi afișat într-o secțiune dedicată.

Aproximativ un sfert dintre conducătorii de mașini electrice din România au create conturi în aplicația JuicePass în acest moment și pot accesa o rețea de aproape 55.000 de puncte publice de încărcare din 18 țări europene. Aplicația poate fi descărcată de pe Google Play sau App Store, iar ghidul de instalare poate fi accesat pe site-ul enelx.ro.

Șoferii pot verifica locația și starea punctelor de încărcare Enel X pe o hartă interactivă în aplicația JuicePass. Ei pot vedea în timp real dacă o stație de încărcare este disponibilă, ocupată sau în întreținere, precum și tipul acesteia (cu încărcare rapidă sau ultra rapidă), tipul de cablu de încărcare, puterea, accesibilitatea, precum și distanța și traseul pentru a ajunge la ea. În prezent, Enel X România a instalat peste 60 de puncte de încărcare publice de tip JuicePole și JuicePump în orașe precum București, Timișoara, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin sau Focșani.

Produsele lansate de Enel X care fac parte din gama “Juice Family” ce cuprinde:

JuicePole: Soluția de reîncărcare concepută pentru o integrare perfectă în orice context urban: uz public, puncte strategice de mobilitate sau în parcări ale companiilor. Aceasta poate asigura încărcarea simultană a două vehicule, prin curent alternativ.

JuicePump: Soluția de reîncărcare rapidă care deschide calea mobilității electrice în afara orașelor și o face accesibilă tuturor. Permite reîncărcarea a două vehicule electrice în același timp, având cei trei conectori standard (CCS, Chademo, Tip 2).

JuiceBox: Stație tip box care poate fi instalată la locuințe individuale, fiind disponibilă și în versiune comercială pentru încărcarea flotelor de vehicule.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilității electrice, este jucător de top, cu circa 130.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul. Inovarea și sustenabilitatea se află în centrul strategiei Enel X încă de la începuturi, economia circulară fiind combinația perfectă a acestor două elemente, aplicate în multe dintre produsele și serviciile Enel X.
 

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...