Compania Enterprise Rent-a-Car se extinde în trei orașe cu aeroport din România

Firma de închirieri auto Enterprise Rent-a-Car îşi extinde prezenţa în România în trei oraşe cu aeroport - Craiova, Suceava şi Bacău, mizând pe faptul că pandemia de coronavirus nu va mai dura mult şi că oamenii îşi vor relua călătoriile, informează un comunicat al companiei, relatează Agerpres.
Economica.net - mar, 22 dec. 2020, 17:29
Compania Enterprise Rent-a-Car se extinde în trei orașe cu aeroport din România

O maşină poate fi închiriată cu sume pornind de la 7 euro/zi, cu până la 50% mai mici decât înainte de pandemie.

Serviciile se adresează atât românilor care muncesc în străinătate şi revin cu avionul în ţară în aceste oraşe, cât şi oamenilor de afaceri străini care ajung în aceste zone din România.

„Înainte de pandemie, în mai toate oraşele mari din ţară care beneficiază de aeroporturi a crescut puternic numărul de zboruri în ultimii ani şi am constatat că există cerere pentru închirieri de maşini atât din partea diasporei, cât şi a oamenilor de afaceri străini care vizitează România”, a declarat Mihai Fertig, directorul general al reprezentanţei în România a Enterprise Rent-a-Car.

Compania are deja birouri în şapte oraşe din ţară – Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi şi Timişoara – iar în primă fază, în cele trei noi oraşe, a intrat cu servicii preluare şi livrare autoturisme de oriunde, care presupun doar închirierea de maşini, fără prezenţa unor birouri proprii.

„Maşinile vor fi aduse clienţilor din oraşele cele mai apropiate în care avem birouri; spre exemplu, la Suceava şi Bacău, vor veni de la Iaşi. Deja suntem în discuţii cu aeroporturile pentru închirierea de spaţii pentru birouri şi ne propunem să le deschidem în primul trimestru al anului 2021”, a adăugat Mihai Fertig.

O maşină poate fi închiriată cu sume pornind de la 7 euro/zi, iar rezervările se pot face online sau telefonic.

Reprezentanţii companiei se pregătesc pentru finalul perioadei de restricţii de deplasare, impuse în contextul pandemiei de coronavirus, când speră ca circulaţia pe aeroporturile româneşti să revină cel puţin la nivelul anului 2019.

Touring Rent Auto, firma de închirieri din grupul Eurolines deţinut de Dragoş Anastasiu, funcţionează din 2001, iar din 2014 reprezintă brandul Enterprise Rent-A-Car, cel mai mare la nivel mondial.

În România, Enterprise deţine o flotă de 800 de maşini cu cele mai noi modele de Opel, Ford şi Renault şi are agenţii deschise în toate aeroporturile din oraşele mari: Otopeni, Cluj, Constanţa, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi şi Sibiu.

Enterprise Rent-A-Car este o companie americană inaugurată în 1957, fiind prezentă în 100 de ţări cu peste 10.000 de birouri.

Te-ar mai putea interesa și
Atragerea capitalului de risc, un impuls necesar dezvoltării economiei
Atragerea capitalului de risc, un impuls necesar dezvoltării economiei
Mai sunt doar două zile până la debutul primului forum internațional de venture capital din România! Eveniment ce a stârnit încă de la anunțarea lui un interes deosebit în ecosistemul......
Autostrada Sibiu – Pitești: Guvernul declanșează exproprieri de peste cinci milioane de lei pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu
Autostrada Sibiu – Pitești: Guvernul declanșează exproprieri de peste cinci milioane de lei pentru secțiunea 2 ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a lansat luni în dezbatere un proiect pentru aprobarea exproprierii ...
Ministrul Energiei spune răspicat că prosumatorii nu vor plăti taxă pentru energia produsă pentru autoconsum. Cum explică situația creată
Ministrul Energiei spune răspicat că prosumatorii nu vor plăti taxă pentru energia produsă pentru autoconsum. Cum explică ...
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat azi că nu se va impune nicio taxă, nici acum și nici pe viitor, prosumatorilor ...
Peste o treime dintre români nu vor călători de Crăciun. 76% susţin că au bani pentru toate cadourile – studiu
Peste o treime dintre români nu vor călători de Crăciun. 76% susţin că au bani pentru toate cadourile – studiu
Peste o treime dintre români (36%) afirmă că nu vor călători de Crăciun, în timp ce 76% susţin că se vor încadra ...