Compania familiei Middleton, în centrul unui scandal privind exploatarea muncitorilor mexicani

Compania organizatoare de evenimente deţinută de părinţii ducesei Catherine, soţia prinţului William, se numără printre firmele care comercializează produse realizate în Mexic, de muncitori care sunt plătiţi cu doar 10 pence pe oră, potrivit unui articol realizat de publicaţia britanică Daily Mail.
Economica.net - sâm, 23 feb. 2013, 17:14
Compania familiei Middleton, în centrul unui scandal privind exploatarea muncitorilor mexicani

Compania familiei Middleton, Party Pieces, un business în valoare de 30 de milioane de lire sterline, care are sediul în Berkshire, Marea Britanie, se ocupă cu organizarea de evenimente, petreceri şi nunţi.

Contactaţi de reporterii Daily Mail, reprezentanţii companiei spun că vor investiga foarte curând condiţiile în care lucrează muncitorii care le furnizează, printre altele, materialele de decor pentru petrecerile pe care le organizează.

Autorii articolului publicat în Daily Mail scriu că au făcut o călătorie la Tijuana, un oraş de la graniţa Mexicului, celebru, printre altele, pentru traficul de droguri. Ei spun că într-un cartier foarte sărac din Tijuana au vorbit cu membrii mai multor familii care se ocupă cu realizarea materialelor decorative pentru petreceri şi nunţi, ce sunt puse ulterior în vânzare, printre altele, pe magazinul online deţinut de familia Middleton.

Pentru a-şi îndeplini sarcinile, spune una dintre femeile mexicane cu care au vorbit autorii articolului, aceasta este ajutată de copiii ei şi lucrează zece ore pe zi, şapte zile pe săptămână, fiind plătită câteodată cu doar 10 pence pe oră, în condiţiile în care obiectele decorative pe care le face sunt vândute cu 12,99 de lire sterline bucata.

O altă femeie spune că primeşte pentru fiecare obiect decorativ 95 de pence, deşi finalizarea fiecărei piese durează mai multe ore. Femeia adaugă că a ales această ocupaţie pentru că nu găseşte foarte uşor de lucru. „Oricum, dacă mă plâng, vor găsi pe altcineva”, a spus aceasta.

Autorii articolului explică faptul că, în Mexic, persoanele care au meserii de acest tip nu pot avea pretenţia de a primi salariul minim pe economie, adică de minimum 49 de pence pe oră. Mai mult, o parte din câştigurile lor sunt cheltuite pe materialele de lucru.

Înainte de căsătoria cu prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, Kate Middleton a lucrat la firma părinţilor ei, la departamentul de vânzări, slujbă care, în unele companii, presupune întâlniri cu furnizorii şi verificarea condiţiilor din fabrici, spun autorii articolului, care adaugă că sunt siguri că ducesa şi părinţii ei nu erau la curent cu condiţiile în care sunt realizate produsele pe care le comercializează.

Compania Party Pieces, înfiinţată de mama ducesei Catherine, Carole Middleton, în 1981, pe când avea 26 de ani, are în prezent 30 de angajaţi – inclusiv pe Pippa, sora lui Kate, care se ocupă de revista online The Party Times – şi a devenit foarte cunoscută pe piaţa britanică.

Multe companii folosesc serviciile unor fabrici situate în zone sărace din Asia şi America.

Te-ar mai putea interesa și
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Londra, Washingtonul, Ottawa şi Tokyo interzic importurile de aur rusesc
Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca răspuns la invazia Ucrainei, a anunţat duminică Downing Street, în prima......
INS: Taxele, impozitele şi contribuţiile sociale au reprezentat 33, % din cheltuielile gospodăriilor în 2021
INS: Taxele, impozitele şi contribuţiile sociale au reprezentat 33, % din cheltuielile gospodăriilor în 2021
Impozitele asupra veniturilor, contribuţiile la bugetele de asigurări sociale, cotizaţiile şi alte impozite şi taxe, ...
Repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a amânat
Repornirea Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a amânat
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, oprită programat acum aproape două luni, ar fi trebuit repornită vineri, ...
Orbital București: Proiectul lărgirii la 4 benzi a DN 1A în Mogoșoaia prinde contur. Cum va arăta noua ieșire modernă din Capitală
Orbital București: Proiectul lărgirii la 4 benzi a DN 1A în Mogoșoaia prinde contur. Cum va arăta noua ieșire modernă ...
Proiectul de lărgire a unei secțiuni de 1,28 kilometri din DN 1A de pe raza comunei Mogoșoaia va cuprinde și realizarea ...