Compania FlixBus se extinde în Brazilia și va începe să opereze primele curse la finalul lui 2021

FlixMobility, compania tech care oferă servicii de mobilitate, a anunțat luni prin intermediul unui comunicat că își continuă expansiunea globală și anunță intrarea pe piața din Brazilia, cu primele conexiuni programate pentru finalul anului 2021. Odată cu intrarea pe piața din Brazilia, FlixBus va aduce modelul său de business într-una dintre cele mai mari piețe de transport cu autocarul din lume.
Ion Dobreanu - lun, 02 aug. 2021, 16:41
Compania FlixBus se extinde în Brazilia și va începe să opereze primele curse la finalul lui 2021

În Brazilia, autocarul este cel mai folosit mijloc de transport, cu aproximativ 60% din populație apelând la acesta pentru călătoriile pe distanțe lungi. Îmbinarea călătoriile verzi și accesibile cu un produs de înaltă calitate și standarde de siguranță stricte s-a dovedit a fi deja o formulă de succes atât în Europa, cât și în Statele Unite.

„Ne așteptăm ca deschiderea pieței de servicii de mobilitate în Brazilia să determine o schimbare semnificativă și să aducă multe oportunități pentru jucători inovatori ca noi. O piață competitivă oferă mai multe opțiuni și va conduce la alternative de mobilitate mai sustenabile, cât și la călătorii accesibile. Din momentul în care am fondat FlixBus, multe țări din Europa au făcut acest pas important și au îmbunătățit oferta de servicii de mobilitate pentru pasageri. Sperăm ca țările care încă nu au făcut acest pas, cum sunt Spania, Grecia sau România, vor recunoaște în curând potențialul deschiderii pieței pentru a atrage mai mulți pasageri să folosească transportului public și sustenabil”, a declarat André Schwämmlein, fondator și CEO FlixBus.

FlixBus va fi unul dintre primii jucători globali care va oferi clienților din Brazilia servicii de transport cu autocarul accesibile și confortabile în urma măsurilor recente luate de către autoritățile de reglementare pentru a susține o piață mai competitivă. Echipa FlixBus, cu sediul în Sao Paolo, va fi condusă de Edson Lopes și va pregăti intrarea pe piață. Compania și-a propus mai întâi să conecteze orașe importante precum Rio de Janeiro și Sao Paulo, urmând apoi să se extindă și să dezvolte o rețea la nivel național.

Alături de partenerii de transport locali, FlixBus a dezvoltat cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa și a devenit al doilea cel mai mare jucător de pe piața din SUA. Compania de mobilitate vizează poziția de lider de piață în SUA și în Marea Britanie.

„Vom introduce noi alternative de mobilitate cu obiectivul de a ne extinde în regiuni care se confruntă cu lipsa competiției și unde oamenii nu au acces la nmijloace de transport accesibile. Cu o abordare inteligentă a business-ului și un serviciu digitalizat, FlixBus a reușit să schimbe modul în care călătoresc oamenii în Europa și în Statele Unite ale Americii. Anul acesta vom oferi pasagerilor din Brazilia aceeași experiență verde cu standarde de înaltă calitate, la prețuri accesibile”, a declarat Edson Lopes, Managing Director FlixBus Brazilia.

Rundă de investitiții de peste 650 de milioane de dolari pentru a susține expansiunea în Europa, SUA și alte regiuni

În iunie 2021, compania a anunțat că a atras o nouă rundă de finanțare de peste 650 milioane de dolari. Aceste fonduri vor fi folosite pentru extinderea ofertei FlixBus și FlixTrain în noi piețe, cât și pentru consolidare în cele deja existente. O parte importantă din fonduri va fi alocată și continuării expansiunii globale în noi regiuni, Brazilia marcând cel mai important pas.

În România, FlixBus a anunțat recent curse cu autocarul spre câteva dintre cele mai populare destinații de vacanță de pe litoralul Bulgariei, precum: Sunny Beach, Nisipurile de Aur, Varna, Obzor, Burgas, Albena și Kavarna. În prezent, operatorul de servicii de mobilitate oferă curse internaționale directe din România spre peste 100 de destinații din 14 țări din Europa.

Despre FlixMobility

FlixMobility este o companie tech de servicii de mobilitate care oferă noi alternative de călătorie convenabile, accesibile și prietenoase cu mediul prin intermediul brandurilor FlixBus și FlixTrain. Compania a dezvoltat cea mai mare rețea de autocare interurbane și a lansat primele trenuri ecologice pe distanțe lungi în 2018, cât și proiecte pilot pentru autocare electrice în Germania și Franța. Din 2013, FlixMobility a revoluționat călătoriile în Europa și a creat mii de sluje în industria mobilității. În 2018, FlixMobility a lansat FlixBus USA pentru a aduce alternative de călătorie în Statele Unite ale Americii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Cîţu face anchetă la Ministerul Sănătăţii despre pregătirile pentru valul patru al pandemiei
Cîţu face anchetă la Ministerul Sănătăţii despre pregătirile pentru valul patru al pandemiei
Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că va cere cât mai rapid o anchetă privind modul în care Ministerul Sănătăţii a pregătit valul al patrulea al pandemiei....
Faliment City Insurance. COTAR: Firmele de asigurare modifică legile RCA pentru a își mări profitul pe banii asiguraților. Economica a anunțat discuțiile pe lege încă de ieri seară. UNSAR reacţionează
Faliment City Insurance. COTAR: Firmele de asigurare modifică legile RCA pentru a își mări profitul pe banii asiguraților. ...
COTAR, organizația care adună mii de firme de transport rutier și peste 1.500 de service-uri, a emis un comunicat dur ...
Globalworth trece pe profit și mizează pe sectorul logistic
Globalworth trece pe profit și mizează pe sectorul logistic
Dezvoltatorul imobiliar Globalworth a realizat în primele șase luni din acest an un profit de 12,5 milioane de euro, față ...
E oficial: Autostrada „Unirii” trebuie finalizată până la 31 decembrie 2030 – Camera Deputaţilor
E oficial: Autostrada „Unirii” trebuie finalizată până la 31 decembrie 2030 – Camera Deputaţilor
Camera Deputaţilor a decis, marţi, ca termenul pentru finalizarea Autostrăzii Unirea să fie 31 decembrie 2030, faţă ...