Compania Generalcom Bucureşti se listează pe piaţa AeRO

Compania Generalcom Bucureşti (GECM) este listată, de miercuri, 8 aprilie 2015, pe piaţa AeRO, după transferul de pe piaţa Rasdaq.
Economica.net - mie, 08 apr. 2015, 05:36
Compania Generalcom Bucureşti se listează pe piaţa AeRO

‘Casa de brokeraj Swiss Capital este Consultantul Autorizat care a asistat Generalcom în procesul de transfer pe piaţa AeRO şi va continua să acorde asistenţă companiei pentru încă 12 luni după listare. Transferul de pe Rasdaq pe AeRO oferă societăţilor un nou început în arena pieţei de capital, într-un cadru legal clar şi legitim, conform standardelor europene’, se arată în comunicat.

Prin lansarea AeRO, Bursa de Valori Bucureşti a declanşat un mecanism prin care sunt vizate dezvoltarea pe termen lung a pieţei, precum şi o promovare şi un marketing mai eficace, şi a reuşit astfel să atragă interesul atât al antreprenorialor, cât şi al unui număr semnificativ de companii de pe Rasdaq, convingându-le să treacă pe această piaţă nouă, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, AeRO reprezintă ‘o nouă şansă pentru companiile care vor să folosească piaţa de capital în beneficiul lor şi al investitorilor, în special prin atragerea de capital pentru susţinerea proiectelor, dar şi pentru pregătirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenţă, listarea pe piaţa reglementată’.

Compania Generalcom este specializată în administrarea spaţiilor comerciale din proprietatea sa, pe bază de contract de închiriere. Compania a fost înfiinţată în 1975 şi a fost privatizată în 1996.

La finalul primului semestru al anului trecut, activele totale ale Generalcom erau de aproape 116 milioane lei, uşor sub valoarea înregistrata la sfârşitul anului 2013. La finalul anului 2014, Generalcom avea 61 de spaţii comerciale închiriabile în suprafaţă totală de 19.693 metri patraţi, având un grad de ocupare de aproape 92% în 2014. Principalii clienţi ai companiei sunt băncile care au o pondere de 33% din cifra de afaceri.

Generalcom a înregistrat în primul semestru al anului trecut o cifră de afaceri de 11 milioane lei (2,5 milioane euro), uşor peste valoarea înregistrată în primul semestru din 2013. Profitul net a crescut cu aproape 5%, la 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro).

Bazându-se pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB, existent din 2010, piaţa AeRO a fost lansată pe 25 februarie 2015.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, şi furnizează o gama variată de servicii participanţilor la pieţele financiare. Bursa de Valori Bucureşti este o companie listată pe propria piaţă din 2010.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...