Compania Impact Developer & Contractor a înregistrat venituri în creștere cu 71% în primul trimestru din 2021

Compania Impact Developer & Contractor a anunțat vineri prin intermediul unui comunicat că a înregistrat venituri de 39,3 milioane de lei din vânzarea de locuințe în primele trei luni ale anului 2021. Acestea sunt în creștere cu 71% față de perioada similară a anului trecut. Evoluția se datorează creșterii numărului total de unități vândute, la 62 de unități, dintre care 76% reprezintă unități premium din ansamblul Luxuria Residence.
Ion Dobreanu - vin, 14 mai 2021, 19:46
Compania Impact Developer & Contractor a înregistrat venituri în creștere cu 71% în primul trimestru din 2021

Pe lângă unitățile vândute, la 31 martie 2021, erau încheiate precontracte de vânzare-cumpărare și rezervări pentru 226 de apartamente din proiectele din Bucuresti – Greenfield Băneasa (foto) si Luxuria Residence, respectiv Constanța – Boreal Plus, în valoare de 125,9 milioane LEI, care se vor concretiza în venituri începând cu al doilea trimestru al anului, se specifica in comunicatul transmis.

Citește și: Impact a vândut apartamente de peste 42 de milioane de de euro în 2020. Profitul a scăzut cu 52% (economica.net)

În primele trei luni ale anului, activitatea Impact s-a concentrat pe extinderea ansamblului Greenfield Băneasa cu primele 544 de apartamente din a patra fază de dezvoltare, finalizarea ultimelor 130 de apartamente din Luxuria Residence și continuarea lucrărilor la primele 209 apartamente și 18 vile ale ansamblului Boreal Plus din Constanța. Tot în primul trimestru al acestui an, Impact și-a continuat planurile de expansiune națională, prin demararea procedurilor de obținere a autorizației de construcție pentru 480 de apartamente în proiectul Greenfield Copou din Iași.

Pentru dezvoltarea proiectelor, compania a luat în considerare multiple soluții de finanțare, de la emisiune de obligațiuni la finanțări bancare și emiterea de noi acțiuni. Astfel, la finalul lunii martie, Impact a listat pe piața principală a BVB o emisiune de obligațiuni în valoare de 6,6 milioane de euro. Emisiunea cuprinde 13.163 de obligațiuni denominate în euro, cu o maturitate de șase ani și o valoare nominală de 500 euro/ obligațiune. Obligațiunile au fost emise la finalul lunii decembrie 2020 și au o dobândă fixă de 6,40% p.a., plătibilă anual.

Tot în martie 2021, a fost listată la BVB prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust), Star Residence Invest, dezvoltată de compania Impact. La momentul listării, Impact deținea 22,38% din acțiunile REIT, iar Star Residence Invest avea un patrimoniu format din 14 apartamente și 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de 5 ani, care asigură un randament brut de 11% / an.

Toate ansamblurile pe care Impact le are în dezvoltare sunt proiectate conform standardelor internaționale de sustenabilitate și conform criteriilor certificării BREEAM Excellent, pentru a oferi un nivel ridicat de calitate a locuirii și a construcției. Mai mult, atât clădirile din Greenfield Copou, cât și cele din viitoarele proiecte, vor avea un consum de energie aproape egal cu zero, respectând noul standard în construcţia de locuinţe nZEB (Nearly Zero Energy Building), ce presupune un design sustenabil, tehnici de economisire a energiei și utilizarea de energie regenerabilă.

„Rezultatele obținute în primele luni ale acestui an confirmă atractivitatea conceptului de locuire premium, dar și interesul în creștere al cumpărătorilor pentru achiziția unei locuințe cu eficiență energetică sporită, Luxuria Residence fiind în acest moment singurul proiect rezidențial din București certificat BREEAM Excellent. Sustenabilitatea este un aspect prioritar urmărit în activitatea de dezvoltare din perioada următoare, scopul nostru fiind să creăm valoare pentru clienții noștri și, în același timp, să avem un impact pozitiv asupra mediului și a societății”, a declarat Tinu Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.

Citește și: Impact Developer a luat două credite de la Libra Bank de peste 13 milioane de euro (economica.net)

Implicată activ în proiecte de responsabilitate socială, compania Impact a avansat în această perioadă mai multe proiecte în domenii variate, de la educație, transport public, la utilități și mediu. Cel mai complex proiect inițiat de dezvoltator în ultimul an, proiectul pentru școală și gradiniță publică în cadrul Greenfield Băneasa, a fost aprobat în primul trimestru al anului de către Consiliul General al Municipiului București. Acesta are termen de finalizare în 24 de luni și presupune un centru educațional complet, ultramodern, pentru copiii care locuiesc în zona de nord a capitalei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ofertă de 7,62 mld. USD respinsă de al patrulea lanţ de supermarketuri din Marea Britanie
Ofertă de 7,62 mld. USD respinsă de al patrulea lanţ de supermarketuri din Marea Britanie
Grupul britanic Morrisons a anunţat sâmbătă că a respins o ofertă de preluare în numerar, de 5,52 miliarde de lire sterline (7,62 miliarde de dolari)....
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde ...
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut, în această săptămână, 895,8 milioane de lei din capitalizare, respectiv ...
Deși majoritatea populaţiei adulte este vaccinată, două noi focare au forțat Israelul să impună purtarea măştii
Deși majoritatea populaţiei adulte este vaccinată, două noi focare au forțat Israelul să impună purtarea măştii
Ministerul Sănătăţii din Israel a anunțat că țara a reintrodus măsura purtării măştii de protecţie în anumite ...