1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Compania InterContinental Hotels își va reduce personalul cu 10% din cauza efectelor generate de pandemia de coronavirus

Operatorul hotelier InterContinental Hotels (IHG) va reduce cu 10% numărul de angajaţi la nivel corporativ, a anunţat marţi directorul general Keith Barr, după ce veniturile s-au înjumătăţit, iar profitul semestrial a scăzut cu 82% din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a redus călătoriile pe plan global şi a provocat un declin semnificativ al rezervărilor, transmite Reuters, citată de Agerpres.

11 aug, 2020 | Agerpres

IHG, care deţine şi branduri ca Regent, Crowne Plaza şi Hualuxe, a precizat că are o vizibilitate limitată privind momentul în care se va redresa piaţa călătoriilor, după şase luni în care s-a confruntat cu anularea a numeroase călătorii de afaceri şi vacanţe, din cauza pandemiei.

Reducerile de locuri de muncă vin după decizii similare ale marilor operatori hotelieri, inclusiv Accor (cel mai mare grup hotelier din Europa), Whitbread (proprietarul Premier-inn) şi Hyatt Hotels, care se confruntă cu una din cele mai grave crize care afectează industria.

"Impactul crizei asupra industriei noastre nu poate fi subestimat, dar vedem semne timpurii de redresare în urma relaxării restricţiilor şi a revenirii încrederii călătorilor", a declarat Keith Barr.

În primul semestru din 2020, veniturile IHG au scăzut cu 52%, la 488 milioane de dolari, iar profitul operaţional ajustat s-a situat la 74 milioane de dolari, de la 410 milioane de dolari în perioada similară din 2019.
Totuşi, operatorul a informat că se observă "o îmbunătăţire mică dar importantă" a veniturilor per cameră disponibilă (RevPAR) - un indicator utilizat pentru a măsura performanţa financiară în industria ospitalităţii.

Acţiunile Marriott au urcat cu 3% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de aproximativ 20% la Bursa de la New York.

IHG, care pe plan global are aproximativ 400.000 de angajaţi, a informat că este în grafic pentru a-şi reduce costurile cu aproximativ 150 milioane de dolari anul acesta.

InterContinental este prezent şi în România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO