Compania IT AROBS a înregistrat venituri consolidate de 193,8 milioane de lei pentru anul 2021, în creștere cu 10%

30 06. 2022
Voicu Oprean

Rezultatele consolidate pentru anul 2021 sunt auditate.

„Rezultatele financiare pentru anul 2021 la nivel consolidat sunt în linie cu estimările noastre și ne întăresc convingerea că suntem un grup de companii cu o situație financiară sănătoasă și o strategie de dezvoltare bine structurată. La nivelul serviciilor și soluțiilor noastre am înregistrat o creștere foarte mare de custom software development din partea partenerilor globali, ca și pe zona de produse software, precum managementul de flotă, optimizarea afacerilor și plățile digitate, pe fondul proceselor accelerate de digitalizare implementate de companii și organizații.

În ceea ce privește 2022, contextul de piață este unul extrem de complicat și cu multe provocări, mai ales în ceea ce privește recrutarea specialiștilor IT, dar și din perspectivă geopolitică. AROBS a reușit sa crească an de an, în ciuda unor evenimente critice, în cei 24 de ani de existență. Sunt convins că datorită colegilor noștri, precum și a portofoliului diversificat de servicii, soluții și companii vom putea continua creșterea și în această perioadă critică”, a declarat Voicu Oprean (foto), fondator și CEO al AROBS.

Portofoliul de clienți la nivel de grup a avut parte de o creștere susținută, pe tot parcursul anului trecut fiind atrași noi parteneri din Europa, precum și din SUA. La nivelul companiilor din grup, cea mai mare contribuție la cifra de afaceri neajustată la nivel consolidat pentru anul 2021 a fost adusă de AROBS Transilvania Software, care a înregistrat o cifră de afaceri neajustată de 169,3 milioane de lei, în creștere cu 10% față de 2020, reprezentând 88% din cifra de afaceri totală neajustată, și un profit net de 43,2 milioane de lei, o majorare cu 7% comparativ cu anul anterior.

Celelalte nouă companii din grup, printre care SAS Grup și UCMS by AROBS, au înregistrat o cifră de afaceri neajustată cumulată de 23,1 milioane de lei, în creștere cu 4% comparativ cu 2020 și un profit net de 4 milioane de lei, o apreciere cu 15% față de 2020. SAS Grup și UCMS au fost companiile cu cel mai mare impact asupra cifrei de afaceri, din cele nouă companii menționate.

La începutul lunii iunie 2022, AROBS a finalizat tranzacția prin care a preluat linia de business și echipa de Software Development Services de la Enea AB din Suedia. Odată cu această tranzacție, AROBS și-a extins oportunitățile de dezvoltare a afacerii de software services și embedded în SUA și Europa, dar și spre alte industrii, precum medical, aeronautic, maritim și dispozitive embedded. Rezultatele financiare ale noii companii, precum și cele ale Berg Software Timișoara, cu prezență consistentă pe piața din Germania, Austria și Elveția, care a fost preluată de AROBS în decembrie 2021, nu sunt incluse în rezultatele consolidate aferente anului 2021.

Cele două tranzacții, cu o valoare totală de 21,3 milioane de euro, vor fi consolidate în raportul pentru anul 2022.

Despre AROBS Transilvania Software

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei.

AROBS este prezentă în 10 locații din România și șapte din străinătate, iar 950+ specialiști ai companiei construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise. AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București.