Compania locală de software Trencadis obține un plus de 39% la cifra de afaceri, la peste 33 mil. euro, în 2023

Trencadis, companie românească de tehnologie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software complexe pentru sectorul guvernamental și cel de business, a încheiat anul 2023 cu afaceri de 33,7 milioane de euro (167,8 milioane lei), în creștere cu 38.7% față de anul precedent, care survine după avansul de 21% din 2022.
Lidia Neagu - lun, 05 feb. 2024, 12:03
Compania locală de software Trencadis obține un plus de 39% la cifra de afaceri, la peste 33 mil. euro, în 2023

„Rezultatele obținute în 2023 reprezintă un nou record al volumului de afaceri al companiei Trencadis, cu un profit de 1,24 milioane de euro (6,2 milioane lei) în creștere cu 53,2% față de anul precedent. Această performanță consolidează poziția companiei în piață și reflectă angajamentul nostru pentru excelență și inovație în domeniul tehnologiilor informatice”, a spus Alice Gheorghiu, CFO al Trencadis (foto).

În contextul finanțărilor din cadrul PNRR și a fondurilor structurale dedicate transformării digitale a relației stat-cetățean și stat-mediu de afaceri, Trencadis își propune să contribuie la modernizarea infrastructurii digitale și la creșterea eficienței serviciilor publice.

Cifra de afaceri din 2023 a fost susținută de proiectele complexe de integrare de sisteme, de transformare digitală a unor servicii publice și de livrare infrastructură hardware și software.

Au contribuit la evoluția cifrei de afaceri și investițiile în competențele tehnice ale echipei și în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluții de tip Big Data, Cyber-security, soft educațional. În acest context, Trencadis caută în continuare specialiști pentru

roluri precum Project Manageri, Business Analiști, Arhitecți de sisteme și specialiști Big Data cyber-security și AI.

De asemenea, în 2023, Trencadis a lansat și finalizat o serie de proiecte majore începute anterior în domeniul transformării digitale a administrației publice.

Printre proiectele finalizate în anul 2023 se numără platforma digitală cu resurse educaționale deschise Edulib pentru Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare, servicii privind dezvoltarea unui sistem informatic pentru Consiliul Superior al Magistraturii, servicii și furnizare echipamente necesare pentru Dezvoltare și implementare sistem integrat management pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Servicii de implementare și dezvoltare a sistemului informatic și instruirea personalului pentru Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, servicii proiectare și mentenanță aplicație IT și infrastructură hardware suport pentru proiectul ReCONNECT al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. De asemenea, în anul 2023 am inițiat proiecte de infrastructură și securitate – STS securitate cibernetică pentru cloud-ul guvernamental, MAI – echipamente de comunicație și Universitatea A.I.Cuza Iași – echipamente pentru modernizarea infrastructurii de comunicații de date.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...