1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 1 º

Companii

Compania McDonald's a solicitat justiției americane să închidă un proces în care este acuzată de rasism de mai mulți francizați negri

Grupul McDonald's a solicitat vineri unui tribunal din Chicago să respingă în proces intentat de zeci de foști francizați de culoare care au acuzat gigantul fast-food de discriminare rasială pentru că le-a oferit operarea unor restaurante slab cotate. În apărarea sa, MCDonald's a susținut în cererea de închidere a cazului că nu și-a dorit că aceștia să eșueze în derularea afacerilor și că nu le-a promis că vor avea succes, relatează Reuters.

24 oct, 2020 | Reuters

Într-un dosar ajuns la o curte federata din Chicago, reprezentanții McDonald's au susținut că în contractele încheiate erau stipulate clar obligațiile și riscurile operării restaurantelor, argument considerat de grup ca fiind suficient pentru respingerea acțiunii celor 52 de reclamanți, care au luat în trecut în franciză peste 200 de locații și care acum cer despăgubiri de până la un miliard de dolari

McDonald’s, care are sediul general în Chicago, a mai susținut că reclamațiile sunt prea vechi și că nu există nici o dovadă sau o încălcare a contractelor din partea firmei care să susțină întemeierea plângerilor făcute, potrivit cărora compania ar fi dus o politică discriminatorie.

“Din această perspectiva, această solicitare este ilogică în condițiile în care da de înțeles că grupul ar fi avut cumva interesul să-și saboteze francizați și i-ar fi convenit ca acestora să le eșueze afacerile”, a susținut compania.

“Succesul nu este promis pentru nimeni, iar problemele reclamanților, deși regretabile, nu reprezintă o baza pentru a acuza McDonald's de ceva”, mai susține gigantul fast-good.

Avocații reclamanților nu au făcut răspuns solicitărilor Reuters pentru a comenta situația.

Procesul a fost deschis în dată de 31 august 2020 de 52 de francizați negri, care au acuzat compania că le-a oferit să opereze restaurante în zone sărace, cu rate a criminalității ridicate, care au solicitat costuri mai mari de securitate și pentru asigurări, dar care aveau vânzări mai scăzute față de media națională a lanțului foast-food.

În timp ce compania a negat că ar fi tratat francizații negri diferit de cei albi, directorul general al McDonald's, Chris Kempczinski, le-a spus angajaților săi tot în august că țintele oferirii de francize “trebuie să să reflecte mult mai bine creșterea diversității din țară și din lume.”

McDonald’s a mai respins acuzațiile de discriminare formulate în ianuarie, tot la un tribunal din Chicago, în niște procese separate de doi foști angajați negri cu funcții executive. Aceștia au acuzat grupul că a folosit tactici birocratice care au făcut că un număr disproporționat de francizați negri să fie scoși din sistem.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO