1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA ar putea deveni SRL

Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA ar putea deveni societate cu răspundere limitată, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 27 august.

23 aug, 2019 | Agerpres

"Se aprobă schimbarea formei juridice a societăţii Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA din societate pe acţiuni în societate cu răspundere limitată şi se mandatează reprezentanţii acţionarului Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti să voteze în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti SA, schimbarea formei juridice a societăţii, precum şi aprobarea formei actualizate a Actului constitutiv al Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti SRL", prevede proiectul de hotărâre.

În referatul de aprobare privind schimbarea formei juridice a societăţii se aminteşte că Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice are prevederi ce stipulează posibilitatea de atribuire directă a unui contract de delegare a gestiunii de către o Unitate Administrativ Teritorială (UAT) către o societate la care acea UAT este acţionar/asociat unic, asupra căreia exercită controlul şi care desfăşoară exclusiv activităţi din sfera furnizării/prestării serviciilor de utilităţi publice.

Potrivit referatului, dispoziţii din Legea nr. 31/1990 privind societăţile prevăd că numărul acţionarilor în societatea pe acţiuni nu poate fi mai mic de doi. În cazul în care societatea are mai puţin de doi acţionari pe o perioadă mai lungă de 9 luni, orice persoană interesată poate solicita instanţei dizolvarea societăţii. Societatea nu poate fi dizolvată dacă, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de dizolvare, numărul minim de acţionari prevăzut de Legea nr. 31/1990 e reconstituit.

"Având în vedere oferta făcută de Service Ciclop SA de vânzare a celor 12 acţiuni ce reprezintă aportul societăţii la capitalul social al Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti SA şi ţinând cont de prevederile art. 10 alin. 3 din Legea 31/1990 care nu permite unei societăţi pe acţiuni să funcţioneze pentru o perioadă mai lungă de 9 luni cu un singur acţionar, având în vedere necesitatea de a conserva continua funcţionare a serviciului public desfăşurat de Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA prin delegarea către aceasta a gestiunii serviciului de iluminat public în Municipiul Bucureşti, apreciem necesară schimbarea formei juridice a acesteia în societate cu răspundere limitată, urmând ca ulterior, având în vedere oferta făcută de Service Ciclop SA mai sus menţionată, Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti să devină asociat unic", se mai arată în referat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO