Compania Omniasig accelerează digitalizarea produselor de asigurare de sănătate în parteneriat cu FintechOS

Ominiasig Vienna Insurance Group și FintechOS au finalizat prima etapă a procesului de digitalizare a portofoliului de produse și servicii de asigurare de sănătate, în cadrul parteneriatul inceput anul trecut, informează compania de asigurări prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - joi, 25 iun. 2020, 13:16
Compania Omniasig accelerează digitalizarea produselor de asigurare de sănătate în parteneriat cu FintechOS

Primele acțiuni au constat în implementarea și automatizarea unei serii de procese în cadrul liniei de asigurări de sănătate, ce include și produsul OMNI+, recent lansat de Ominiasig. Astfel, sunt digitalizate, în prezent, managementul intern al ofertelor și al polițelor de asigurare de sănătate, managementul portofoliului și al asiguraților, gestionarea dosarelor de daună și a documentației aferente, a tuturor interacțiunilor cu clienții (solicitări, clarificări etc.), precum și a rețelei de furnizori de servicii medicale. Totodată, raportarea statistică a informațiilor referitoare la portofoliul de produse de asigurare și servicii, se realizează acum automat, fără intervenție umană.

Digitalizarea și automatizarea acestor procese pe linia asigurărilor de sănătate este baza implementării în viitorul apropiat a unor soluții prin care asigurații să poată beneficia de toate avantajele asigurării, facil, într-un sistem de self-service care va eficientiza accesul la serviciile medicale, fără să fie necesară interacțiunea cu operatori din call-center.

Toate aceste procese au fost digitalizate cu ajutorul tehnologiei FintechOS, care are capacitatea de a integra date din multiple surse externe și de a analiza informațiile automat, într-un interval foarte scurt.

“Unul dintre obiectivele noastre strategice este digitalizarea cât mai multor arii din activitatea companiei, cu scopul de a oferi o experiență permanent îmbunătățită clienților și partenerilor noștri, precum și cu scopul de a optimiza constant procesele”, a explicat Mihai Tecău, Președinte Directorat Omniasig Vienna Insurance Group.

„Tehnologia facilitează interacțiunea clienților cu compania ale cărei servicii sau produse le utilizează, iar o astfel de experiență poate transforma emoțional întreaga relație dintre organizație și client astfel încât, pe termen lung, să crească nu doar afinitatea față de brandul respectiv, dar și sentimentul că există întotdeauna un partener de încredere la distanța unui singur click. În acest moment, este esențial, dat fiind și contextul generat de criza sanitară, ca între client și companie să existe o astfel de legătură”, a declarat Teodor Blidăruș, CEO la FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru transformarea digitală a băncilor, asigurătorilor și a altor organizații care oferă servicii financiare.

În ultimele luni, în contextul pandemiei Covid-19, tot mai multe companii din sectorul bancar și al asigurărilor au adoptat noi tehnologii pentru automatizarea anumitor procese, migrarea către mediul digital și către soluții cloud. În domeniul asigurărilor, cele mai solicitate soluții au fost pentru eficientizarea procesului de Quote & Buy (ofertare și emitere polițe de asigurare), a soluțiilor de daune, în special soluții de notificare de daune fără interactiune cu angajații asigurătorilor, de autoevaluare sau de asistență de la distanță. Tehnologia FintechOS este nativ construită să răspundă rapid și personalizat acestor nevoi.

În prezent, FintechOS lucrează în mod activ la peste 20 de proiecte în care implementează soluții omnichannel pentru bănci și asiguratori din Marea Britanie, Europa Centrală și de Est, Asia de Sud-Est și America de Nord.

Despre Omniasig

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă de 25 de ani pe piața asigurărilor generale din România, menținându-se constant în topul celor mai mari 3 asigurători din țară. Compania are un portofoliu de peste 100 produse de asigurare şi o reţea de sucursale și agenții extinsă la nivel național. De asemenea, prin apartenența la Vienna Insurance Group (grup de asigurări lider în Austria şi în Europa Centrală şi de Est, cu o tradiție de aproape 200 de ani și rating-ul A+ cu perspective stabile oferit de Standard & Poor’s)

Despre FintechOS

FintechOS (www.fintechos.com) oferă instituțiilor financiare din 20 de piețe, de pe patru continente, acces la tehnologie de ultimă generație care accelerează transformarea digitală a interacțiunilor cu clienții.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...