Compania românească Connection lansează o aplicaţie pentru gestionarea flotelor auto şi vrea să o vândă în Europa de Vest și Orientul Mijlociu

Connections, lider pe piața de digital transformation din România, Bulgaria și Serbia a finalizat dezvoltarea Smart Fleet Solution (SFS), o soluție de software integrat pentru managementul mentenanței preventive al flotelor auto. Compania vrea să vândă soluţia pe pieţele externe şi să ajungă la peste 200 de implementări până în 2020.
Economica.net - lun, 29 oct. 2018, 11:01

Concepută pe o arhitectură de tip Enterprise Resource Planning (ERP) cu baze de date comune, aplicația poate integra, în funcție de specificul business-ului și de nevoile fiecărui client, module pentru managementul flotelor, al anvelopelor, al service-urilor auto iar, printr-un sistem detaliat de raportare capabil să transforme datele în informații, permite luarea unor decizii strategice de management.

Aplicația Smart Fleet Solution a fost creată împreună cu partenerul și clientul olandez ProAct Software BV și este destinată companiilor de transport care dețin sau gestionează flote auto importante – autovehicule pentru transportul persoanelor, al mărfurilor, remorci sau vehicule specializate pentru industrie.

„Soluția creată de grupul Connections facilitează deopotrivă colaborarea cu furnizorii, clienții și angajații, prin accesul instant la toate informațiile necesare care permit ca procesul de mentenanță să fie controlat și eficient, fapt ce optimizează timpul și costurile asociate cu operațiunile specifice. Dezvoltată cu tehnologii de ultimă generație, aplicația implementează și permite integrări cu instrumente automate de inspecție anvelope, echipamente GPS și alte ‘3rd party APIs’, este ușor scalabilă și poate fi livrată ca o soluție cloud SaaS”, declară Bogdan Florea fondator și CEO Connections România.

Potrivit companiei, la nivel european, gradul de digitalizare al flotelor nu depășește procentul de 20% nici în cazul țărilor din Europa de Vest. Majoritatea clienților auto utilizează ca sprijin pentru procedurile de mentenață prevenitivă tabele clasice în format Excel.

„Cu Smart Fleet Solution țintim Europa de Vest și de Est, Orientul Mijlociu, America de Sud și Australia. Deși nu avem o cifră concretă referitoare la potențialul acestei piețe, estimăm că este de ordinul miliardelor de dolari anual. Deja avem cinci implementări pilot în Olanda și țintim să ajungem la cel puțin 200 până în anul 2020, în principal în Europa de Vest și în Orientul Mijlociu”, explică Cosmin Lixandru, Business Development Manager reprezentant ProAct.

Reprezentanţii companiei spun că Smart Fleet Solution permite reducerea cu până la 30% a costurilor totale, directe și indirecte, legate de mentenanța vehiculelor.

„Urmând strategia de extindere în piețe externe, prin crearea acestei aplicații, Connections aduce expertiza de digitalizare a grupului în zona industriei transporturilor auto de marfă și persoane. Pasul următor este extinderea sistemului inteligent de management al mentenanței preventive și în alte industrii în care este necesară organizarea mentenanței de echipamente”, adaugă Bogdan Florea, CEO Connections România.

Aplicația permite urmărirea în timp real a vehiculelor în service și a performanței service-urilor partenere în ceea ce privește timpii de așteptare și calitatea lucrărilor.

Alte utilizări sunt legate de integrarea unor instrumente automate de măsurare a anvelopelor, integrarea cu sisteme de planificare a curselor, automatizarea introducerii facturilor de service, raportarea în timp real a problemelor semnalate șoferi, identificarea timpilor pierduți inutil de camioane și șoferi.

Connections este lider pe piața de digital transformation din România, cu birouri în Bulgaria, Serbia și planuri de extindere la nivel global. Compania este specializată în IT Outsourcing, Business Process Outsourcing și Software Development.

Clienții Connections sunt companii globale și companii medii românești din industrii precum Banking, FMCG, Oil & Gas, Telecom și Retail. Începând cu luna iulie 2018 Connections a semnat un parteneriat cu UiPath, platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cel mai rapid grad de adopție la nivel mondial, alături de care a implementat deja cu succes procese de automatizare robotizată în industrii cheie. Connections are în România 300 de angajați și a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 4 milioane de euro.

ProAct Software este o companie olandeză, fondată de antreprenori cu experiență de zeci de ani în industria auto, care țintește piața soluțiilor inteligente pentru managementul întreținerii și funcționării flotelor de transport de dimensiuni mari, împreună cu consultanța si proiectarea proceselor de business aferente mentenaței preventive, în ideea optimizării costului total al procesului de întreținere a echipamentelor și sistemelor de transport auto.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...