1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Compania românească de închirieri de maşini Autonom primeşte un credit de 5 milioane de euro de la BERD

Compania românească de închirieri auto Autonom, înfiinţată în 2006 de fraţii Marius şi Dan Ştefan, a primit un credit de 5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Acordul de împrumut a fost semnat luni la Bucureşti de către preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, şi Marius Ştefan. 

20 sep, 2018 | ECONOMICA.net

Autonom are în prezent o flotă de 8.000 de maşini şi o rețea de 45 de centre de închiriere auto în România, filiale în Ungaria și Serbia. Compania, deţine de asemenea, servicii de gestionare a parcului auto și leasing complet.

Împrumutul BERD va permite companiei să își extindă flota de autoturisme pentru a răspunde cererii în creştere a firmelor din România, inclusiv a IMM-urilor.

Anterior, compania a beneficiat de sprijin în cadrul programului Advice for Small Businesses în România derulat de BERD, care a fost finanțat de guvernul austriac. Cu ajutorul unui consultant internațional, Autonom a putut să acceseze noi surse de finanțare și să își dezvolte afacerea.

Programul combină consultanţă şi finanţare pentru companii care se evidenţiază pentru poziţia lor de lider pe piaţă şi pentru potenţialul ridicat de creştere. În prezent, acest program include peste 30 de companii din 20 de ţări în care  BERD realizează investiţii.

Autonom este prima companie românească care se alătură programului, datorită strategiei solide de afaceri a companiei, inovaţiei şi unei echipe experimentate de management.

BERD se numără printre investitorii instituționali de top din România. Până în prezent, Banca a investit aproape 8 miliarde de euro în țară în peste 400 de proiecte. Numai în 2017 a investit 550 de milioane de euro în România.

Din această finanțare, peste 500 de milioane de euro au fost acordate sectorului privat, cel mai ridicat nivel înregistrat în ultimii șapte ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO