Compania românească de tehnologie Life is Hard obține un profit net de 4,5 mil. lei, în 2022

LIFE IS HARD, companie de tehnologie listată la BVB, piața AeRo, anunță că a încheiat anul 2022 cu creștere pe toți indicatorii relevanți de business. Compania a ajuns la o cifră de afaceri de 25 milioane de lei și un profit net de 4,5 milioane de lei lei, mai mare cu aproape un milion de lei față de 2021.
Lidia Neagu - lun, 27 feb. 2023, 12:03
Compania românească de tehnologie Life is Hard obține un profit net de 4,5 mil. lei, în 2022

Rezultatele preliminare pe 2022 urmează linia ascendentă pe care LIFE IS HARD o parcurge încă din 2020, iar obiectivele noastre sunt 100% atinse si conforme cu cifrele estimate la început de an. Profitul net s-a îmbunătățit semnificativ, cu aproape 1 milion de lei față de 2021, arătând focusul nostru constant către performanță și mindset-ul de optimizare. De asemenea, 2022 este relevant pentru strategia anunțată in 2019 privind intenția noastră de creștere accelerată și consolidare a fundamentului de business: astăzi avem funcțional un ecosistem LIFE IS HARD – tech, telco, e-commerce, finance – și ne aflăm într-o zona de echilibru și siguranță, cu îmbunătățiri pe care cei peste 1.000 de acționari LIH le pot observa de la an la an”, menționează Cătălin Chiș, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație LIH.

Companiile în care LIFE IS HARD are dețineri au înregistrat, de asemenea, o serie de performanțe în 2022.

Performia Finance, companie deținută în proporție de 40% de LIH, a generat la finele anului 2022 o cifră de afaceri de  2,85 milioane de lei, un plus de 26,20% la nivel de business și o îmbunătățire cu 12,07% a profitabilității. Focusul în 2022 a fost pe creșterea portofoliului de clienți, care să extindă, astfel, capacitatea de operare a companiei pe categoria IMM.

”În ceea ce privește Innobyte Solutions – deținută integral de către LIH – compania și-a crescut reziliența și fundamentarea profitabilității pe termen mediu și lung, pentru acces mai facil la specialiști. Demersul a fost susținut prin lansarea unei noi linii de business având la bază platforma VTEX – aflată în creștere accelerată a cotei de piață la nivel global. Noua oportunitate de business valorificata a implicat, în prima parte a anului trecut, scăderi ale performanței financiare comparativ cu 2021, însă efectele pozitive au apărut rapid: ultimul trimestru din 2022 a fost, pentru Innobyte, cel mai bun din întreaga istorie a companiei, iar noua linie de business a adus un plus de peste 900.000 lei în cifra de afaceri, care este în sumă de 9,72 mil. lei, influențând pozitiv profitabilitatea. În același timp, Innobyte a dat startul mai multor proiecte noi de amploare, care vor genera plusuri vizibile în 2023”, arată compania într-un comunicat.

Cele două companii au intrat în portofoliul LIFE IS HARD în 2020 (Performia Finance), respectiv în 2021 (Innobyte Solutions – demers finalizat în cursul anului 2022).

”În ceea ce privește 2023, pentru LIFE IS HARD anul în curs reprezintă începutul unui nou ciclu de creștere, cu accent pe relevanța în piață a competențelor deținute. Ne propunem ca leadership-ul LIH în zona de digitalizare în Insurance să fie punctul de start al unui ecosistem regional, având LIH Ventures ca vehicul și braț de inovare, iar toate companiile în care avem astăzi dețineri să înregistreze creștere”, precizează CEO-ul companiei.

Compania este listată pe piața AeRo din 8 decembrie 2015, iar din octombrie 2021 acțiunile sale au fost incluse in indicele BET- AeRo, dezvoltat de Bursa de Valori București pentru această piață. 

LIFE IS HARD are expertiză avansată în proiecte de digitalizare pentru companii și comunități. Performanțele sale au determinat prezența succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 si FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East și Africa) și au adus constant comunității de business din România recunoaștere a performanțelor în IT&C, prin nominalizări și premii la competiții internaționale de top. 

Te-ar mai putea interesa și
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi......
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă ...