Compania turcă Logo este în discuţii preliminare pentru preluarea unui pachet de acţiuni la TotalSoft

Compania turcă de software Logo discută preluarea unui pachet de acţiuni la TotalSoft, unul dintre cei mai mari producători de software din România.
Economica.net - lun, 04 apr. 2016, 10:41
Compania turcă Logo este în discuţii preliminare pentru preluarea unui pachet de acţiuni la TotalSoft

Logo Yazilim Sanayi ve Ticaret AS (Logo Software) a semnat un acord neangajant cu fondurile Ferabosco Investments Limited şi South Eastern Europe Fund LP în vederea preluării unui pachet de acţiuni la compania românească de software TotalSoft, se arată într-un anunţ al Logo, preluat de Reuters.

TotalSoft a avut în anul 2014 o cifră de afaceri de 100,21 milioane lei, venituri de 102,8 milioane lei şi un profit net de 6,31 milioane de lei, potrivit raportărilor către Ministerul Finanţelor. Compania a avut, în 2014, un număr mediu de 379 de angajaţi.

Potrivit celor mai recente informaţii, Ferabosco Investments Limited deţine 90,51% din acţiunile TotalSoft, directorul general al companiei, Liviu Drăgan, are un pachet reprezentând 7,9% din părţile sociale, iar Florin Manea, membru în CA al companiei, deţine 1,58% din titluri.

TotalSoft

Înfiinţată în 1994, TotalSoft a ajuns la afaceri de peste 20 de milioane de euro pe an, cu 400 de angajaţi şi subsidiară la Viena. Compania oferă software şi servicii conexe pentru business, inclusiv pentru platformele mobile Android şi iOS, şi numără printre clienţi companii precum OMV, Daimler (Mercedes-Benz) şi EconGas. Pe lângă România şi Austria, compania a derulat proiecte în Republica Moldova, Spania, Portugalia, Brazilia, Dubai, Arabia Saudită, Slovacia, Cehia, Polonia, Croația și Ucraina.

Despre Logo

Compania turcă de software Logo şi-a început activitatea în 1984 şi a ajuns la afaceri de peste 30 de milioane de euro pe an.

În ultimii ani, Logo a cumpărat mai multe companii de software. În 2011, Logo a preluat 100% din acţiunile companiei daneze Coretech, specializată în aplicaţii SaaS (software as a service). În acelaşi an, Logo a intrat în acţionariatul compaiei de business intelligence software WorldBI, pe care a preluat-o integral în 2013. În septembrie 2013, Logo a înghiţit şi compania turcă de software Netsis.

Campaniad e achiziţii a continuat în 2014 cu preluarea Logo Elektronik, care oferă soluţii de e-commerce. Anul trecut, Logo a cumpărat firma Sempa, cu expertiză în logistică, comerţ pe mobil şi soluţii de managementul producţiei.

Acţionarii Logo sunt Logo Yatırım Holding A.Ş. şi Mediterra Capital Partners, cu câte 35% din titluri, respectiv Diğer, cu 30% din părţile sociale.

Potrivit celui mai recent raport anual, Logo a avut în 2014 vânzări nete de 104 milioane lire turceşti (32 milioane de euro la cursul de azi), în creştere cu 47% faţă de 2013, şi un profit net de 27,7 milioane de lire turceşti (8,6 milioane de euro), în urcare cu 42%.

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se......
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...