Compania VCST a deschis la Alba Iulia o fabrică de componente auto, investiţie de peste 30 mil. euro

Compania belgiană VCST a inaugurat, luni, la Alba Iulia, o fabrică de componente auto, investiţia fiind estimată la circa 30 de milioane de euro, la eveniment fiind prezent şi ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke.
Economica.net - lun, 08 iul. 2013, 15:40
Compania VCST a deschis la Alba Iulia o fabrică de componente auto, investiţie de peste 30 mil. euro

Noua fabrică a fost construită în zona de dezvoltare economică a municipiului Alba Iulia şi, potrivit oficialilor companiei, are în prezent 77 de angajaţi, iar numărul lor va creşte până la 200 în 2014.

Directorul VCST Alba Iulia, Alexandru Goia, a declarat, luni, în cadrul ceremoniei de inaugurare a noii fabrici, că aceasta este realizată pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, iar VCST a investit 30 de milioane de euro în realizarea acesteia, dintre care 25 de milioane de euro în echipamente şi utilaje şi cinci milioane în utilităţi şi construcţii.

Goia a spus că în fabrica de la Alba Iulia vor fi produse roţi dinţate pentru industria auto pentru clienţi precum DAF, Ford, Perkins, Volkswagen şi Thyssenkrupp.

La rândul său, ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, a declarat că investiţiile belgiene în ţară au crescut în ultima perioadă ca volum, ca diversificare şi ca număr de locuri de muncă.

„Sunt convins că VCST va reprezenta un partener bun pentru Alba Iulia, iar Alba Iulia va reprezenta un partener bun pentru VCST”, a pus Philippe Beke.

VCST este o companie multinaţională cu sediul în Sint Truiden (Provincia Limburg), Belgia, cunoscută pe plan mondial ca lider în proiectarea tehnologică şi execuţia de componente auto. Istoria companiei a început în 1972, când fabrica din Belgia era parte a grupului Volvo, iar astăzi compania ţinteşte o poziţie de top în piaţa automotive, ca furnizor de elemente de propulsie de mare precizie, precum roţi dinţate, arbori dinţaţi sau componente de frână. Produsele sunt utilizate în motoare, transmisii şi sisteme de frână ABS, în autoturisme, camioane, vehicule şi utilaje comerciale.

VCST deţine fabrici în Belgia, Germania, Mexic, China, cu un total de 1.100 de angajaţi si vânzări de 145 de milioane de euro în 2012.

În 2011, compania a decis să investească în România, la Alba Iulia.

Te-ar mai putea interesa și
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate din ele sunt în Asia....
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ...