1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Compania Volkswagen a ajuns la un acord care o costă 830 de milioane de euro în scandalul manipulării emisiilor

Volkswagen AG şi Federaţia Asociaţiilor de Consumatori din Germania (VZBV) au ajuns la un acord cuprinzător în primul proces colectiv din Germania, în care grupul auto este acuzat de manipularea emisiilor (Dieselgate), a anunţat vineri Tribunalul din Brunswick, transmit DPA, Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres.

28 feb, 2020 | Agerpres

VW a acceptat să plătească 830 de milioane de euro (920 milioane de dolari), ca parte a înţelegerii, a anunţat compania germană.

Cei 830 milioane de euro vor fi împărţiţi între cei aproximativ 260.000 de şoferi care au dat VW în judecată. Suma exactă va depinde de model şi de anul de fabricaţie al maşinii.

Acordul reprezintă "o soluţionare corectă şi verificabilă". "VW va face acum tot ce-i stă în putere pentru a oferi şi a efectua plăţi excepţionale cât mai curând posibil", a afirmat şeful Departamentului juridic, Hiltrud Werner.

Volkswagen a recunoscut în 2015 că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Până acum, scandalul a costat producătorul auto german aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO