România domină clasamentul celor mai mari firme din Sud Estul Europei. Ce companii avem în top

Companiile româneşti domină topul celor mai mari firme din zona Europei de Sud Est, potrivit celui de a şaptea ediţii a clasamentului celor mai mari companii din zona noastră, realizat de agenţia bulgară de presă SEENews.
Economica.net - mar, 30 sept. 2014, 08:10
România domină clasamentul celor mai mari firme din Sud Estul Europei. Ce companii avem în top

Primele două companii din primele trei sunt româneşti. În top 10 al celor mai mari firme din zona sud-est europeană, cinci sunt din România. Dacă extindem clasamentul la primele 20 de poziţii, nu mai puţin de nouă poziţii sunt ocupate de companii din România. În tot topul celor 100 de companii, 53 sunt din România.

Cea mai mare companie din zonă este OMV Petrom, care a ocupat şi anul trecut aceeaşi poziţie (OMV Petrom Marketing, divizia sa de retail, este pe locul 5. Urmează Automobile Dacia, care a urcat de pe locul 7, în urma unei creşteri a veniturilor de 44%. Pe locul trei este Lukoil Neftochim Burgas, din Bulgaria, compania care administrează cea mai mare rafinărie din zonă, care a coborât o poziţie faţă de anul precedent.

Rompetrol Rafinare se află pe locul 7 în clasament, în scădere cu o poziţie faţă de locul ocupat anul anterior, iar sucursala sa de distribuţie, Rompetrol Downstream, este pe locul 11 în clasament, poziţie pe care a ocupat-o în anul precedent.

În mod oarecum surprinzător, pe locul 10 în topul realizat de agenţia bulgară de presă se află Compania Naţională de Autostrăzi din România (CNADNR), care a urcat pe această poziţie de pe locul 77, anul precedent.

Banca Comercială Română (BCR), divizie a grupului austriac Erste Group, este cea mai mare bancă din Europa de Sud Est pentru al patrulea an la rând. În ceea ce priveşte cea mai profitabilă bancă din SEE, titlul este ocupat, din nou, de divizia din România a grupului bancar austriac Raiffeisen.

Iată clasamentul celor mai mari 20 de companii din Europa Centrală şi de Est, după volumul veniturilor:

Fotografia la dimensiune maximă, aici

Te-ar mai putea interesa și
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Kievul acuză Rusia că și-a intensificat atacurile în care folosește un gaz iritant interzis
Rusia şi-a intensificat atacurile cu gaze lacrimogene deturnate de la utilizarea lui primară, a afirmat luni armata ucraineană, care a înregistrat 715 de atacuri de acest tip numai în luna mai,......
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Compania ucraineană Very Nice Retail intră pe piața românească
Holdingul internaţional Very Nice Retail, originar din Ucraina, a anunţat intrarea pe piaţa românească prin deschiderea ...
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a asamblat 1.000.000 de vehicule cu alimentare duală benzină – GPL
Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule cu propulsoare care permit alimentarea mixtă, benzină și GPL. Pentru marca ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă – studiu EY România
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă ...
Investiţiile record în energie nu reuşesc să menţină cursul pentru ţinta mondială 2030 în energie regenerabilă, ...