Companiile Air France și KLM au lansat un program de bio-combustibil dedicat clienților corporate

Grupul Air France-KLM a anunțat luni prin intermediul unui comunicat că a lansat un program inovativ care permite companiilor să joace un rol activ în viitorul călătoriilor sustenabile. Clienții corporate Air France și KLM, după o estimare a emisiilor de CO₂ asociate călătoriei lor, vor putea determina o contribuție anuală pe care doresc să o dedice programului Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel).
Economica.net - lun, 01 feb. 2021, 13:55
Companiile Air France și KLM au lansat un program de bio-combustibil dedicat clienților corporate

Toate contribuțiile Air France și KLM vor fi investite în aprovizionarea și consumul de combustibil sustenabil. Acest lucru va sprijini crearea unei industrii durabile de combustibil pentru aviație care garantează un transport aerian din ce în ce mai ecologic.
Investind în acest program corporate, companiile iau măsuri concrete pentru a reduce emisiile de CO₂ și contribuie la tranziția ecologică a transportului aerian prin sprijinirea soluțiilor inovatoare.

Combustibili de aviație durabili, pârghii fundamentale pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon

De mulți ani, Air France și KLM se implică în programe de cercetare și dezvoltare în domeniul combustibililor alternativi. În 2011, cele două companii aeriene au fost printre primele care au operat zboruri comerciale, demonstrând o posibilă alternativă la combustibilii fosili.

Combustibili de aviație durabili pot fi fabricați astăzi din uleiuri uzate, produse uzate și reziduuri forestiere. Acestea pot fi încorporate în combustibilul pentru avioane fără modificări ale motorului. Utilizarea lor poate reduce emisiile cu peste 85% comparativ cu combustibilul convențional. Principala provocare de astăzi este dezvoltarea unei industrii durabile la care clienții corporate Air France și KLM vor putea aduce o contribuție concretă.

Într-un moment în care conștientizarea problemelor climatice se află în centrul strategiei multor companii, programul Air France-KLM oferă clienților posibilitatea de a deveni actori în reducerea emisiilor de CO₂.

Air France și KLM lucrează de mulți ani pentru a-și reduce impactul asupra mediului”, a declarat Henri de Peyrelongue, vicepreședinte executiv vânzări comerciale, Air France-KLM. „Lansarea programului Corporate SAF este o dovadă suplimentară a unui angajament puternic care conduce la acțiuni concrete. Prin contribuția lor, clienții noștri corporate vor fi partenerii de mâine într-o tranziție energetică care poate fi pe deplin în conformitate cu politica lor de călătorie mai responsabilă din punct de vedere ecologic „.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...