1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Companiile auto de transport afectate de criza coronavirus vor putea să acceseze până la 125.000 de euro fonduri europene

Firmele de transport vor putea accesa până la 125.000 de euro fonduri europene, sub formă de granturi pentru companiile afectate de criza Covid-19 potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor transmis, joi, către Agerpres.

09 iul, 2020 | Agerpres

Ţinând seama de evoluţia situaţiei SARS-CoV-2 din ţara noastră şi a unor măsuri luate de unele state ale Uniunii Europene, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor recomandă tuturor operatorilor români implicaţi în derularea activităţilor auto de transport internaţional să se informeze, în prealabil, asupra măsurilor specifice aplicabile în statele în care aceştia urmează să îşi desfăşoare activitatea sau urmează să deruleze operaţiuni de tranzit cu privire la intrarea lucrătorilor în transporturi auto sau a persoanelor transportate în statele respective, dar şi a eventualelor restricţii aplicabile mijloacelor de transport.

Respectarea măsurilor de siguranţă împotriva SARS-CoV-2 de către lucrătorii în transporturi privind igienizarea mijloacelor de transport sau cele de distanţare în cazul pasagerilor transportaţi este obligatorie.

Deşi transportul de marfă este exceptat de la măsurile impuse de statele respective, consultarea în timp real a tuturor regulilor de acces în fiecare dintre aceste state este necesară. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor va continua să sprijine şi să informeze permanent, împreună cu Comisia Europeană şi uniunile profesionale din industrie, operatorii români implicaţi în derularea transportului internaţional, potrivit comunicatului.

De asemenea, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor va sprijini aprobarea, în cel mai scurt timp, de către ministerele responsabile a schemei de granturi destinată companiilor afectate de COVID-19. Bugetul alocat este de 350 milioane de euro, iar eligibilitatea pentru firmele de transport are o valoare de până la 125.000 euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO