Companiile auto germane pun mașini la dispoziția celor afectați de inundații

Companiile care produc sau comercializează mașini în Germania au decis să ajute victimele inundațiilor catastrofale din statul european. Susținerea variază de la vehicule de salvare până la mașini de schimb.
Robert Stan - mar, 20 iul. 2021, 10:41
Companiile auto germane pun mașini la dispoziția celor afectați de inundații

Mai multe companii din industria auto germană au anunțat un ajutor generos și nebirocratic pentru victimele recentelor inundații dezastruoase. Asistența variază de la vehicule pentru serviciile de salvare până la mașini de schimb gratuite.

Opel a anunțat că va furniza victimelor inundațiilor câte un vehicul gratuit timp de maximum trei săptămâni. Prin campania „Un vehicul de înlocuire gratuit pentru victimele inundațiilor”, marca oferă gratuit persoanelor a căror mașină personală a fost grav avariată de inundații câte un vehicul de înlocuire prin intermediul dealerilor locali Opel.

„Imaginile din zonele de dezastru ne mișcă pe toți. Dorim să luăm măcar o mică greutate de pe umerii celor afectați și să-i menținem mobili în cazul în care propriul lor vehicul a fost distrus sau nu mai este apt pentru utilizare din cauza inundațiilor. La urma urmei ei au nevoie de o mașină pentru drumul spre locul de muncă și pentru viața de zi cu zi”, consideră Andreas Marx, șeful Opel Germania.

De asemenea, Toyota Germania oferă vehicule de schimb gratuite dar numai pentru clienții mărcii nipone. Importatorul pune la dispoziția partenerilor săi contractuali din regiunile afectate un total de 100 de vehicule. Clienții Toyota pot contacta dealerul local și pot primi o mașină de schimb gratuită dacă propria mașină nu mai este în stare de funcționare.

Daimler și Ford adoptă o abordare diferită pentru a ajuta. De exemplu, Daimler furnizează vehicule speciale off-road Mercedes-Benz pentru a sprijini acțiunile echipelor de salvare. Primele Unimog au plecat de la fabrica Mercedes-Benz din Wörth spre zona de criză din Rhineland-Palatinate încă de vineri seară.

De asemenea, producătorul de autoturisme donează un milion de euro Crucii Roșii Germane (DRK) și Technische Hilfswerk (THW). „Suntem profund afectați de știrile și imaginile care ne parvin în prezent din regiunile inundate. Daimler oferă, de asemenea, zile libere angajaților din zonele afectate care sunt ei înșiși în situații neplăcute sau care sunt implicați în structurile de asistență”, a declarat CEO-ul grupului, Ola Källenius.

Grupul Volkswagen donează, de asemenea, un milion de euro către DRK, entitate care coordonează lucrările de ajutorare la fața locului. Fondurile vor fi utilizate ajutorarea celor afectați.

Ford pune la dispoziția serviciilor de asistență din districtul Rhein-Erft o flotă de vehicule Ranger cu tracțiune integrală și diverse autoutilitare de transport.

„Suferința și daunele cauzate de această catastrofă afectează pe toți, mai ales că sunt implicați și angajați, parteneri Ford și rudele lor”, a declarat Hans Jörg Klein, oficial Ford.

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...