Companiile cu cei mai mulţi miliardari din lume

Un număr de 2.188 de miliardari sunt în întrega lume în 2016, arată un raport al companiei Hurun, cu sediul la Shanghai.
Economica.net - Dum, 06 mart. 2016, 13:41
Companiile cu cei mai mulţi miliardari din lume

Raportul mai arată că sunt companii care au facut mai mulţi oameni miliardari decât alte companii. O parte dintre aceste companii au actvităţi şi în România. Bineînţeles, o parte dintre aceste companii sunt conduse de familii puternice care au mai mulţi miliardari. Iată care sunt companiile care au îmbogăţit mai mulţi oameni.

Hyatt, Chicago, Illinois, SUA

Număr de angajaţi: 45.000

Număr de miliardari: 11

Compania care activează în domeniul ospitalităţii a luat fiinţă în 1957, atunci când Jay Pritzker a cumpărat motelul Hyatt din Los Angeles. Astăzi, 11 membri ai familiei figurează pe lista Forbes a celor mai bogaţi oameni de pe planetă.

Cargill, Wayzata, Minnesota, SUA

Număr de angajaţi: 150.000

Număr de miliardari:10

Fondată în 1865 ca o mică afacere de depozitare a cerealelor de către WW Cargill, compania este astăzi cea mai mare companie privată din Statele Unite, care furnizează mâncare şi produse agricole şi industriale. Afacerea a fost preluată de ginerele acestuia în 1909, iar astăzi compania are 10 miliardari. 

Roche, Basel, Elveţia

Număr de angajaţi: 88.509

Număr de miliardari: 9

Compania a fost fondată în 1896 şi este astăzi lider în cercetarea medicală. Descendenţii fondatorului Fritz Hoffman-La Roche au deţinut majoritatea acţiunilor până de curând. Acum, familia mai controlează 45% din companie. 

Dr. Oetker, Bielefeld, Germania

Număr angajaţi: 28.000

Număr miliardari: 8

Compania care produce praf de copt, pizza congelată şi produse variate pentru prăjituri, a fost fondată în 1891, atunci când doctorul August Oetker a dezvoltat un praf de copt neperisabil. Astăzi, compania este controlată de opt miliardari. 

SC Johnson & Son, Racine, Wisconsin, SUA

Număr de angajaţi: 13.000

Număr de miliardari: 7

SC Johnson & Son, care produse şi comercializează produce de uz casnic, a fost fondată în 1886 de către SC Johnson. Fiul său, Herbert Fisk Johnson, a condus compania până la moartea sa, în 1928, când a fost împărţită între cei doi fii ai săi. Şi astăzi compania este controlată 100% de urmaşii fondatorului. 

Walmart, Bentonvile, Arkansas, SUA

Număr de angajaţi: 2.200.000

Număr de miliardari: 7

Retailerul american a fost fondat în 1962 de către Samuel Moore Walton şi James Lawrence Walton şi numără astăzi peste 11.000 de magazine la nivel global. Şase membri ai familiei Walton deţin astăzi 54% din acţiunile companiei. 

SACI Falabella, Santiago, Chile

Număr de angajaţi: 98.324

Număr de miliardari: 5

Falabella a fost fondată în 1937, atunci când Salvatore Falabella a deschis primul magazin. Compania de retail s-a transformat într-o putere în regiune, controlată de membri familiei Solari, descendenţii de azi ai fondatorului. 

Infosys, Bengaluru, India

Număr de angajaţi: 193.000

Număr de miliardari: 5

Compania care oferă servicii de consultanţă, tehnologie şi outsourcing a fost fondată în 1981 de către K. Dinesh, S. GopalaKrishnan, Narayana Ramarao Nagavara Murthy, Nandan M. Nilekani, Pandit Shrikant, şi S. D. Shibulal. Astăzi, compania este condusă de Vishal Sikka, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 8,6 miliarde de dolari. 

Hennes & Muritz, Stockholm, Suedia

Număr de angajaţi: 93.351

Număr de miliardari: 5

Retailerul de îmbrăcăminte H&M a fost fondat în 1947 de Earling Persson. Fiul acestuia, Stefan Persson, a fost la conducerea gigantului timp de 16 ani, până în 1998. Astăzi, Stefan deţine 28% din companie şi este preşedinte, în timp ce afacerea este condusă de fiul acestuia, Karl-Johan.

Estee Lauder, New York, SUA

Număr de angajaţi: 44.000

Număr de miliardari: 5

Estee Lauder, care produce cosmetice, parfurmuri, creme, a fost fondată de soţii Estee Lauder şi Joseph Lauder în 1946. Astăzi, familia Lauder controlează 77% din companie şi are o avere estimată la 16,5 miliarde de dolari. 

Facebook, Menlo Park, California, SUA

Numărul de angajaţi: 12.700

Număr de miliardari: 5

Reţeaua socială a fost fondată în 2004 de către actualul CEO, Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum şi Chris Hughes. În 2015, Facebook a generat vânzări anuale de 12,5 miliarde de dolari. 

Sursa: Business Insider 

Te-ar mai putea interesa și
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri totale de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13% față de anul......
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva zile înainte de reuniunea comitetului Rezervei Federale
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva ...
Inflaţia a revenit pe creştere în luna martie în Statele Unite ale Americii, potrivit indicelui preţurilor de consum ...
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean ...
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...