Companiile cu cei mai mulţi miliardari din lume

Un număr de 2.188 de miliardari sunt în întrega lume în 2016, arată un raport al companiei Hurun, cu sediul la Shanghai.
Economica.net - Dum, 06 mart. 2016, 13:41
Companiile cu cei mai mulţi miliardari din lume

Raportul mai arată că sunt companii care au facut mai mulţi oameni miliardari decât alte companii. O parte dintre aceste companii au actvităţi şi în România. Bineînţeles, o parte dintre aceste companii sunt conduse de familii puternice care au mai mulţi miliardari. Iată care sunt companiile care au îmbogăţit mai mulţi oameni.

Hyatt, Chicago, Illinois, SUA

Număr de angajaţi: 45.000

Număr de miliardari: 11

Compania care activează în domeniul ospitalităţii a luat fiinţă în 1957, atunci când Jay Pritzker a cumpărat motelul Hyatt din Los Angeles. Astăzi, 11 membri ai familiei figurează pe lista Forbes a celor mai bogaţi oameni de pe planetă.

Cargill, Wayzata, Minnesota, SUA

Număr de angajaţi: 150.000

Număr de miliardari:10

Fondată în 1865 ca o mică afacere de depozitare a cerealelor de către WW Cargill, compania este astăzi cea mai mare companie privată din Statele Unite, care furnizează mâncare şi produse agricole şi industriale. Afacerea a fost preluată de ginerele acestuia în 1909, iar astăzi compania are 10 miliardari. 

Roche, Basel, Elveţia

Număr de angajaţi: 88.509

Număr de miliardari: 9

Compania a fost fondată în 1896 şi este astăzi lider în cercetarea medicală. Descendenţii fondatorului Fritz Hoffman-La Roche au deţinut majoritatea acţiunilor până de curând. Acum, familia mai controlează 45% din companie. 

Dr. Oetker, Bielefeld, Germania

Număr angajaţi: 28.000

Număr miliardari: 8

Compania care produce praf de copt, pizza congelată şi produse variate pentru prăjituri, a fost fondată în 1891, atunci când doctorul August Oetker a dezvoltat un praf de copt neperisabil. Astăzi, compania este controlată de opt miliardari. 

SC Johnson & Son, Racine, Wisconsin, SUA

Număr de angajaţi: 13.000

Număr de miliardari: 7

SC Johnson & Son, care produse şi comercializează produce de uz casnic, a fost fondată în 1886 de către SC Johnson. Fiul său, Herbert Fisk Johnson, a condus compania până la moartea sa, în 1928, când a fost împărţită între cei doi fii ai săi. Şi astăzi compania este controlată 100% de urmaşii fondatorului. 

Walmart, Bentonvile, Arkansas, SUA

Număr de angajaţi: 2.200.000

Număr de miliardari: 7

Retailerul american a fost fondat în 1962 de către Samuel Moore Walton şi James Lawrence Walton şi numără astăzi peste 11.000 de magazine la nivel global. Şase membri ai familiei Walton deţin astăzi 54% din acţiunile companiei. 

SACI Falabella, Santiago, Chile

Număr de angajaţi: 98.324

Număr de miliardari: 5

Falabella a fost fondată în 1937, atunci când Salvatore Falabella a deschis primul magazin. Compania de retail s-a transformat într-o putere în regiune, controlată de membri familiei Solari, descendenţii de azi ai fondatorului. 

Infosys, Bengaluru, India

Număr de angajaţi: 193.000

Număr de miliardari: 5

Compania care oferă servicii de consultanţă, tehnologie şi outsourcing a fost fondată în 1981 de către K. Dinesh, S. GopalaKrishnan, Narayana Ramarao Nagavara Murthy, Nandan M. Nilekani, Pandit Shrikant, şi S. D. Shibulal. Astăzi, compania este condusă de Vishal Sikka, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 8,6 miliarde de dolari. 

Hennes & Muritz, Stockholm, Suedia

Număr de angajaţi: 93.351

Număr de miliardari: 5

Retailerul de îmbrăcăminte H&M a fost fondat în 1947 de Earling Persson. Fiul acestuia, Stefan Persson, a fost la conducerea gigantului timp de 16 ani, până în 1998. Astăzi, Stefan deţine 28% din companie şi este preşedinte, în timp ce afacerea este condusă de fiul acestuia, Karl-Johan.

Estee Lauder, New York, SUA

Număr de angajaţi: 44.000

Număr de miliardari: 5

Estee Lauder, care produce cosmetice, parfurmuri, creme, a fost fondată de soţii Estee Lauder şi Joseph Lauder în 1946. Astăzi, familia Lauder controlează 77% din companie şi are o avere estimată la 16,5 miliarde de dolari. 

Facebook, Menlo Park, California, SUA

Numărul de angajaţi: 12.700

Număr de miliardari: 5

Reţeaua socială a fost fondată în 2004 de către actualul CEO, Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum şi Chris Hughes. În 2015, Facebook a generat vânzări anuale de 12,5 miliarde de dolari. 

Sursa: Business Insider 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Telefoanele mobile, cea mai cumpărată categorie de produse prin credit, în 2021 – analiză
Cea mai cumpărată categorie de produse în 2021, prin credit, a fost reprezentată de cea a telefoanelor mobile, cu peste ...
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ajung marţi în România 
Prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară – 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech ...
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marţi ...
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
NATO trimite avioane şi nave pentru a întări apărarea în Europa de Est
 Ţările NATO au plasat forţe în aşteptare şi au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în ...