Companiile de telefonie mobilă vor să reducă 10.000 de locuri de muncă

Companiile franceze de telefonie ar putea elimina aproximativ 10.000 de locuri de muncă pentru a-şi reduce cheltuielile, deoarece ele se adaptează creşterii concurenţei din partea Iliad SA, noul operator de telefonie mobilă, a anunţat vineri Autoritatea naţională de reglementare a telecomunicaţiilor din Franţa (Arcep), scrie Bloomberg.
Economica.net - vin, 23 mart. 2012, 21:17
Companiile de telefonie mobilă vor să reducă 10.000 de locuri de muncă

„Dacă vânzările şi profiturile operatorilor de telefonie vor continua să scadă, ei vor trebui să-şi reducă cheltuielile. Ar putea fi desfiinţate între 5.000 şi 10.000 de locuri de muncă din cele 130.000 existente în Franţa”, a declarat preşedintele Arcep, Jean-Ludovic Silicani.

Iliad, al patrulea operator de telefonie mobilă din Franţa, a început în ianuarie să ofere reduceri de preţuri serviciilor de telefonie mobilă în bandă liberă, concurând cu France Telecom SA, Bouygues Telecom şi Vivendi SA. Deşi Iliad nu a anunţat numărul de abonaţi pe care i-a atras, Silicani a estimat că în primele două luni ale anului compania ar fi câştigat două milioane de clienţi.

Reducerea numărului de locuri de muncă „nu înseamnă neapărat concedierea acestor oamen”, a explicat Silicani, adăugând că posturile pot fi reduse dacă nu mai sunt înlocuiţi angajaţii care se pensionează în următorii doi ani.

France Telecom, cel mai mare angajator din sectorul telefoniei din Franţa, are aproximativ 100.000 de angajaţi. Compania s-a angajat să menţină acelaşi număr de angajaţi până în 2015 ca parte a planului de dezvoltare pe patru ani, prezentat în mai 2011.

Compania franceză are ca obiectiv dublarea veniturilor pe pieţele emergente între 2010 şi 2015, prin majorarea participaţiilor deţinute la diviziile sale din Maroc, Tunisia şi Irak, unde deţine participaţii minoritare alături de partenerii locali.

France Telecom, proprietarul Orange, a anunţat că în 2011 vânzările sale au scăzut cu 1,6% până la 45,27 miliarde euro, iar profitul net a scăzut cu 20% până la 3,89 miliarde de euro, sub estimările analiştilor. În consecinţă, France Telecom nu va mai răscumpăra acţiuni în 2012 iar dividendele vor fi stabilite în funcţie de fluxul de numerar, o abordare mai conservatoare având în vedere incertitudinile macroeconomice. Grupul a precizat că dividendele pentru exerciţiile fiscale 2012 şi 2013 ar urma să fie între 40% şi 45% din fluxul de numerar operaţional, în timp ce pentru 2011 grupul va recomanda plata unor dividende de 1,40 euro pe acţiune.

Orange este lider de piaţă în România cu 10,1 milioane de clienţi şi venituri de 235 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2011. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 217,3 de milioane de clienţi pe cinci continente.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...