Companiile din România pot economisi peste 100 milioane de euro cu ajutorul soluţiilor de Big Data(consultanţi)

Companiile mari din România pot economisi anual peste 100 milioane de euro din bugetul de marketing, cu ajutorul soluţiilor de Big Data care dezvoltă modele statistice şi optimizează cheltuielile, arată estimările consultanţilor din domeniu, publicate miercuri.
Economica.net - mie, 05 feb. 2020, 14:20
Companiile din România pot economisi peste 100 milioane de euro cu ajutorul soluţiilor de Big Data(consultanţi)

Un raport întocmit de către consultanţii de la Horvath & Partners relevă faptul că, în prezent, între 15% şi 25% din bugetele de marketing ale companiilor din România sunt irosite.

Datele companiei menţionează că totalul cheltuielilor de marketing ale companiilor din ţară alocat pentru promovarea pe canalele TV, radio, în ziare şi reviste online a fost de circa 490 milioane euro, în 2019, în creştere cu 12% faţă de anul precedent. În acest context, specialiştii consideră că utilizarea unor soluţii de Big Data, care optimizează bugetele de marketing şi vânzări, prin selecţia mult mai bună a publicului-ţintă şi maximizarea rezultatelor campaniilor, poate duce la economii de costuri de peste 100 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, cea mai mare cerere de consultanţă pentru implementarea unor soluţii informatice de Analitică Avansată care optimizează iniţiativele de marketing provine din partea companiilor mari din industria bancară, telecomunicaţii, retail şi FMCG.

„Investiţia în acest tip de proiecte este amortizată în trei, până la şase luni. Principalele beneficii aduse de astfel de proiecte constau în creşterea eficienţei campaniilor de marketing printr-o mai bună alocare a resurselor, creşterea profitabilităţii prin majorarea vânzărilor, precum şi scăderea cheltuielilor de marketing. Într-un astfel de proiect sunt adunate şi pregătite date relevante, interne şi externe, despre publicul ţintă. Experţii Horvath & Partners creează modelul optim, utilizând cei mai buni algoritmi, şi îl implementează printr-o aplicaţie personalizată. Acest serviciu generează valoare adaugată pe termen lung, din datele pe care le deţin companiile”, susţin reprezentanţii Horvath & Partners.

De altfel, încă din anul 2014, experţii companiei de consultanţă dezvoltă soluţii care au la bază algoritmi şi Big Data pentru toate industriile şi funcţiile.

Horvath & Partners este una dintre cele mai importante companii internaţionale, independente, de consultanţă în management, prezentă şi pe piaţa din România, începând din 2005.

Compania a fost înfiinţată în Stuttgart, în anul 1981, de către Peter Horvath, unul dintre pionierii controlling-ului în Germania, şi are peste 1.000 de angajaţi în birouri din Germania (Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Munchen şi Stuttgart), Austria, România, Elveţia, Ungaria, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe.

Te-ar mai putea interesa și
Iohannis: Când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, voi lua decizia ce mi se va părea cea mai bună
Iohannis: Când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, voi lua decizia ce mi se va părea cea mai bună
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, la momentul în care coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, în conformitate cu Constituţia va lua decizia care i se va părea cea mai......
Iohannis: Ministerul Finanțelor să clarifice dacă Petrom va plăti taxa de solidaritate, el a făcut legea
Iohannis: Ministerul Finanțelor să clarifice dacă Petrom va plăti taxa de solidaritate, el a făcut legea
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Ministerul de Finanţe trebuie să clarifice dacă OMV Petrom va plăti ...
Ambasadorul rus la București acuză “persecutarea nejustificată” a Lukoil în România
Ambasadorul rus la București acuză “persecutarea nejustificată” a Lukoil în România
Ambasadorul Valery Kuzmin spune că cel mai mare investitor rus din România, compania Petrotel Lukoil care administrează ...
Analiză Glovo: Românii au comandat în ultimul an o pizza la 5 secunde. Comenzile din București, peste Barcelona, Madrid, Roma sau Milano
Analiză Glovo: Românii au comandat în ultimul an o pizza la 5 secunde. Comenzile din București, peste Barcelona, Madrid, ...
În ultimul an, prin platforma Glovo, în România au fost livrate în total 5.726.591 pizza, de peste două ori mai multe ...